Tech&ITRSS PaginaDeMediaTECH

YouTube va scadea calitatea video datorita epdemiei de coronavirus

Epidemie de COVID-19 obliga lumea sa se adapteze si sa incerce sa gaseasca cele mai bune solutii. Am vazut cum oamenii din toata lumea se retrag acasa si incep sa lucreze remote. Desigur, toata aceasta chestiune trebuia sa se resimta undeva. In aceasta directie, YouTube este urmatorul mare gigant care va scadea din calitatea video pentru a face fata numarului mare de utilizatori.

Initial, discutia referitor la calitatea video de pe YouTube se referea doar la Europa. Platforma a decis insa ca aceasta decizie va fi luata la nivel global.

YouTube va limita calitatea video timp de o luna

Aceasta stire n-ar trebui insa sa va ia prin surprindere, intrucat epidemia de COVID-19 trebuie oprita cumva. Chiar daca nu contribuie direct, YouTube este o platforma foarte accesata de oamenii din intreaga lume. Asadar, o conexiune stabila pentru toata lumea este foarte importanta.

YouTube nu este nici prima platforma video care a luat aceasta decizie, dupa ce si Netflix a facut fix acelasi lucru, iar Amazon Prime s-a conformat pietei. Aceste schimbari asigura faptul ca retelele vor fi in stare sa suporte stresul imens pe care il vor infrunta in aceasta perioada. Deja universitatile isi continua cursurile in mediul online si multe companii mari lucreaza de acasa, asa ca o conexiune stabila la internet este o necesitate.

Nu stim daca si alte platforme vor urma exemplu YouTube, dar dupa ce am vazut ca si Sony a limitat viteza de download pe PlayStation, pare deja o decizie logica. Nu este o situatie placuta, dar cred ca este o decizie buna prin care oamenii se pot bucura in continuare de continutul preferat, chiar daca la calitate mai slaba sau la viteze mai mici. Cum se va resimti asta in Romania, ramane de vazut, dar pana una alta va trebui sa ne obisnuim cu ideea si sa ramanem in case.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button