CommunityRSS PaginaDeMedia

YouTube Shorts a depășit pragul de 5 trilioane de vizualizări

Se spune că imitația este forma supremă a admirației, așa că YouTube a încercat pe ici, pe colo, să împrumute chestii de la un fenomen mondial, adică TikTok. Acele clipuri scurte și lipsite de orice utilitate care au acaparat miliarde de pământeni au reprezentat o sursă majoră de inspirație pentru restul platformelor social media.

Astfel a luat naștere spre finalul lui 2020  YouTube Shorts, care face exact ce-i spune și numele. Popularitatea acestuia este incontestabilă, iar anunțul CEO-ului Susan Wojcicki vine cu numerele. Deci, de la concepția sa și până acum, Shorts a acumulat un total de peste 5 trilioane de vizualizări, un număr foarte impresionant, care aduce cu sine și niște vești din partea lui Wojcicki.

În primul rând, Shorts Fund, programul prin care se investește un total de 100 de milioane de dolari pentru a-i remunera pe cei care postează astfel de clipuri pe YouTube, va fi nițel restructurat. Asta înseamnă că YouTube va acorda ceva mai multă atenție creatorilor de conținut mai necunoscuți. Adică 40% din aceste fonduri vor merge către cei cu un număr de abonați prea mic pentru a se putea alătura inițiativei YouTube Partner Program.

În al doilea rând, compania va monitoriza cu mai multă rigurozitate tipul de conținut urcat pe YouTube. Platforma are la activ peste două miliarde de utilizatori lunari, deci este lesne de înțeles că gigantul trebuie să-și consolideze politicile pentru a se alinia cu cerințele guvernamentale. În același timp, YouTube a subliniat faptul că violarea politicilor va afecta modul în care creatorii își câștigă pâinea de pe urma videoclipurilor.

YouTube pășește pe urmele turmei

Aici intervine noul Violative View Rate, care oferă mai mult context despre cât de des lumea se uită la clipuri pe care YouTube ulterior le șterge din cauza încălcării regulilor. La asta se adaugă și scopul curent al companiei de a controla numărul de vizualizări al clipurilor care mai au puțin și violează termenii și condițiile impuse. Multă vorba pentru nimic atunci când tot ce vreau este să văd meme-uri la ora 3 dimineața…

Tot în anunțul de ieri, CEO-ul spune că se dorește creșterea numărului de utilizatori care accesează videoclipuri educative pe YouTube și pe lângă asta se vor lua în calcul și posiblitatea de a-i oferi cuiva drept cadou o subscripție de Premium, ceea ce cumva ne conduce inevitabil și la explorarea ideii de a introduce opțiuni pentru crearea și vânzarea de NFT-uri, pentru ca utilizatorii să poată profita de pe urma acestei noi piețe care aruncă în aer tot ce ține de economia tradițională.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button