MORE

Youtube platforma tuturor, dar in care unii sunt mai egali decat altii!

Ne intrebam daca nu cumva echipa care lucreaza la Youtube si-a facut un scop in viata din a calca pe nervi toti creatorii de continut prezenti pe aceasta platforma, sau pur si simplu doresc sa ingroape site-ul din…pasiune. Cert este ca incet, dar sigur, Youtube se transforma in cliseul cotidian in care cei bogati se imbogatesc si mai mult, iar cei saraci sunt din ce in cei mai saraci, pe principiul ca doar „cei 5%” sunt importanti.

O data cu noul sistem implementat, Google Preferred, Youtube-ul se pare ca iar a luat-o razna. Multi utilizatori au acuzat faptul ca aproape 70% din canalele la care sunt abonati nu mai apar in tabul de subscriptii, astfel, acestia neputand sa vada continutul, iar creatorul pierzand vizualizari importante.

Google Preferred este un nou „sistem” implementat in Youtube, mentionat saptamana trecuta la Digital Content Newfront 2014, care permite agentiilor de publicitate pregatite sa plateasca bani grei, sa-si publice reclamele pe un numar mic de canale considerate „de top”, pentru ca acestea sa fie vizualizate de cat mai multi useri. Printre canalele „preferate” se numara PewDiePie, Machinima, Polaris, Smosh, Rooster Teeth, Sky Does Minecraft sau LetsPlay. Practic, doar 5% dintre creatorii de continut de pe Youtube beneficiaza de acest program, agentia putand sa aleaga intre acestia. Se pare ca si Youtube o ia pe urmele Facebook cand vine vorba de „produs” bani. Democratie si egalitate, da’ pana la lovele!

Ei bine, dupa ce au implementat programul, totul a luat-o la vale… rau. Dupa cum am spus si mai devreme, 70% dintre canalele mici la care esti abonat nu vor mai aparea in subscribe feed, favorizate fiind doar canalele mari pentru a atrage mai multa publicitate si evident venituri. Din pacate nici acestea nu sunt scutite de probleme, si canale mari mai putin cunoscute fiind lovite de aceasta „imbunatatire”, TheFineBros si Bart Barker chiar comentand incidentul pe Twitter.

Youtube Twitter

Google a comentat pe aceasta tema spunand ca: „Google trateaza aceasta problema ca pe un incident de mare importanta, iar inginerii nostri investigheaza problema in acest moment” La care adaugam si noi: „Va referiti la maimutele alea care lucreaza la servere?”

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button