Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Machinima sancționat de FTC

/
/
/

Rețeaua de Youtube Machinima a fost sancționată de Federal Trade Comission pentru practici necinstite în procesul de promovare plătită a consolei Xbox One.

Cu ocazia lansării consolei, Machinima a făcut un acord publicitar cu Microsoft. Realizatorii de conținut asociați rețelei au fost plătiți pentru realizarea de clipuri video prin care promovau Xbox One. Unii au strâns chiar și câte 30 de mii de dolari pentru clipurile realizate. Orice fel de conținut realizau trebuia să fie doar pozitiv, și nu aveau voie să dezvăluie publicului lor că era vorba în esență de o reclamă pentru care erau plătiți. Trebuia să pară ca o opinie cinstită.

Această ultimă parte nu a stat bine cu cei de la Comisia Federală de Comerț, care după o investigație detaliată a luat decizia de a sancționa Machinima pentru nedezvăluirea reclamelor plătite și mascarea lor drept conținut normal. Inițial, rețeaua trebuia să plătească 11 mii de dolari pentru fiecare încălcare a normelor destul de clar stabilite prin lege, rezultând în mai bine de 3 milioane de dolari sub formă de amende, dar Machinima se pare că nu va plăti chiar atât de mult.

În schimb, rețeaua a fost de acord să își îmbunătățească sever practicile, atât prin prezentarea clară a conținutului plătit ca fiind conținut plătit, cât și prin verificarea surpriză a conținutului realizat de canalele sale pentru a se asigura că nu încalcă cineva regulile, din nou. Comisia mai obligă Machinima să mențină o bază de date a verificărilor sale pentru următorii cinci ani, pe care guvernul o poate verifica oricând.

Decizia luată de FTC marchează prima instanță majoră în care o rețea de Youtube este trasă la răspundere de către guvern, și ar trebui să descurajeze alte entități  similare să repete astfel de practici.

[Game Informer]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar