ȘtiriTech&IT

YouTube aduce funcționalitatea Picture-in-Picture la utilizatorii ”Free” din mai multe țări

YouTube activează suportul Picture-in-Picture (PiP) pentru utilizatorii ”Free” din mai multe țări europene, însă deocamdată nu este clar dacă schimbarea făcută este permanentă.

Deși oferă încă din anul 2022 această funcționalitate pentru toți utilizatorii din Statele Unite, în restul lumii Google a păstrat opțiunea de vizionare PiP ca un beneficiu rezervat abonaților YouTube Premium. Din fericire compania a început să renunțe la această practică discriminatorie activând suportul Picture-in-Picture pentru utilizatorii din câteva țări europene, lărgirea treptată a acestei liste sugerând că funcționalitatea va fi curând disponibilă în mod universal.

Ajustarea făcută aplicației YouTube pentru Android și iOS permite continuarea vizionării chiar și atunci când părăsești aplicația, clipul aflat în redare rămânând într-o fereastră plutitoare pe care o poți redimensiona și așeza oriunde pe ecran, fără a fi incomodat în timp ce folosești alte aplicații de pe telefon. Suportul PiP este și mai folositor utilizatorilor de tablete, ecranul spațios fiind cu atât mai potrivit pentru vizionarea în fereastră.

Totuși, Google nu a făcut niciun anunț în acest sens, compania păstrând deocamdată narativul cum că ai nevoie de YouTube Premium pentru a accesa modul PiP în alte regiuni decât SUA. Altfel spus, este posibil ca aparenta concesie făcută de Google să fie de fapt rezultatul unei erori. Ce putem spune cu certitudine este că administratorul YouTube duce o campanie agresivă pentru ademenirea utilizatorilor Free la abonamentul Premium, activarea neanunțată a suportului Picture-in-Picture (PiP) părând în contradicție cu actuala strategie Google.

Bine de știut, chiar dacă este disponibil în regiunea ta, suportul Picture-in-Picture trebuie activat și în setările aplicației YouTube. Poți face asta interacționând cu poza de profil din colțul din dreapta jos al ecranului. Selectezi pictograma Settings din colțul din dreapta sus, derulezi la tab-ul General și dacă funcționalitatea Picture-in-Picture este disponibilă în regiunea ta o vei activa din acest meniu.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button