ȘtiriTech&IT

Este oficial: YouTube îți blochează Ad-Blockerul!

Nu vrei Premium? Ghinion.

Încă de pe la începutul lunii mai 2023 se discuta pe internet despre cum Google ar testa un mod prin care utilizatorii de YouTube care folosesc ad-blocker să fie blocați de pe site. Discuțiile au fost destul de aprinse pe tema asta, iar unii internauti s-au dus atât de departe încât să se plângă că libertatea lor este îngrădită. Cu toate astea pare că Google îi da înainte cu această unealtă, iar acum am primit și o confirmare din partea unui purtător de cuvânt al companiei.

Detecția programelor de tip ad-blocker nu este nouă și alți publisheri le cer de mult utilizatorilor să dezactiveze astfel de extensii. Luăm foarte în serios blocarea accesului la videouri, dar o vom face doar dacă spectatorii vor ignora de mai multe ori cererile de permisie pentru reclamele de pe YouTube. În cazurile în care utilizatorii cred că au fost avertizați pe nedrept pentru folosirea unui ad blocker, pot să ne spună asta prin intermediul unui link care va apărea pe ecran. Oluwa Falodum, purtător de cuvânt Google

Informația asta vine de la The Verge, publicația care a luat legătura cu Google pentru a lămuri situația. Conform acestora, de acum nu vei putea urmări mai mult de trei videouri pe YouTube dacă foloseșți un ad-blocker, iar dacă vrei să continui ai două opțiuni: fie dai voie reclamelor să-ti strice experiența de vizionare, fie plătești taxa de protecție împotriva reclamelo… pardon, Premium.

YouTube versus spectatorii săi

Toată chestia asta nu ar fi o problemă atât de mare. Până la urmă, fiecare companie are libertatea de a alege ce să facă pe propriul site, doar că aici oamenii se plâng din alte motive. YouTube este diferit față de alte platforme, iar introducerea reclamelor a reprezentat un tipping point masiv pentru site, întrucât a început să genereze o mulțime de bani. Fix ăsta este și motivul din spatele acestei mișcări: reclame. Și nu doar că primești reclame… primești o mulțime: până la 10 per video în unele cazuri, fără abilitatea de a sări peste ele.

YouTube a mai anunțat și că vom avea reclame unskippable de 30 de secunde pe aplicația de TV, asta așa, ca să nu uiți cum este televiziunea tradițională. Desigur, toate astea se rezolva cu un abonament Premium, doar că odată cu dispariția extensiilor de tip ad-blocker, cei de la Google vor fi liberi să urce prețul și la 100 de dolari pe luna. Ce-o să faci atunci, te uiți la zece reclame sau plătești? Alegerea va fi numai a ta – la fel ca și în cazul mafioților americani care cereau taxă de protecție.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button