ȘtiriTech&IT

YouTube anunță enhanced bitrate și Gen AI. Disponibile doar pentru abonații Premium

După ce a stârnit rumoare interzicând folosirea extensiilor adblock, Google continuă cu strategia de ademenire a utilizatorilor către abonamentele YouTube Premium. Cum altfel decât lansând funcției exclusive pentru abonații premium.

YouTube anunță oficial nivelul de calitate 1080p Premium

Chiar în timp ce scumpește abonamentele Premium pentru utilizatorii din anumite regiuni ale lumii, Google anunță enhanced bitrate pentru abonații YouTube Premium. Astfel, dacă rămâi cu versiunea „free” a serviciului ai opțiunea de calitate 1080p, la calitate „standard”. Însă dacă plătești pentru abonamentul Premium te alegi cu un extra-nivel de calitate numit 1080p Premium, având compresie suficient de redusă cât să poți viziona clipuri YouTube în condiții optime, chiar și pe ecranul unui televizor cu diagonală mare. Altfel spus, abia opțiunea 1080p Premium oferă întregul potențial de calitate posibil cu această rezoluție, profitând de conexiunile rapide la internet. Testată de ceva timp cu un număr restrâns de creatori YouTube și utilizatori Premium, setarea 1080p Premium va fi bifată de acum în mod automat pe dispozitivele compatibile – telefoane, tablete și televizoare cu iOS sau Android.

Video Continuity

O altă noutate pentru abonații YouTube Premium este Video Continuity. Presupunând că ambele dispozitive sunt logate cu același cont YouTube, vizionarea unui clip începută pe smartphone va continua automat pe celălalt dispozitiv. Spre exemplu închizi ecranul telefonului și pornești aplicația YouTube pentru Smart TV. Redarea clipului selectat va continua automat pe celălalt dispozitiv, exact de unde ai rămas, fără să faci nimic în plus.

YouTube Gen AI

Denumit și Conversation AI, noul chatbot YouTube te poate ajuta să afli rapid ce se discută în clipul pe care tocmai l-ai accesat, pentru a obține un rezumat al acestuia sau recomandări pentru clipuri de vizionat pe același subiect. Iar dacă ai chef de o conversație, poți folosi limbaj natural pentru a pune AI-ului întrebări despre orice subiect care te interesează, primind în schimb recomandări legate de conținutul YouTube. Momentan, Gen AI este disponibil doar pentru utilizatori de Android selectați, din Statele Unite. Însă, cu siguranță, serviciul va fi lansat la scară largă în viitorul nu prea îndepărtat.

Între timp, YouTube își răsplătește cei mai fideli abonați Premium cu insigne virtuale, probabil, într-o încercare de a motiva loialitatea acestora pe termen lung. Spre exemplu, poți primi recompense pentru depășirea unui anumit număr de ore de vizionare, sau participarea la experimentele YouTube.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button