TelefoaneRSS PaginaDeMedia

Xiaomi intră pe sectorul telefoanelor pliabile cu Mi MIX FOLD, cu ecran de 8” și lentilă foto pe lichid

La puțină vreme după evenimentul dedicat lansării noilor modele din seria Mi 11, Xiaomi își lansează propriul smartphone pliabil. Mi MIX FOLD are, la momentul actual, cel mai mare display principal pe un astfel de telefon, cu un sistem de patru difuzoare și încărcare turbo la 67W și, culmea, este de fapt primul telefon cu lentila pe lichid despre care vă vorbeam.

Mi MIX FOLD are un ecran principal (intern) OLED de 8.01” cu rezoluție WQHD+ și un aspect ratio 4:3 cu suportul HDR10+, DolbyVision și gama de culori DCI-P3 pe o luminozitate maximă de 900 nits. Display-ul extern 27:9 AMOLED are 6.52″, o rată de refresh de 90Hz, o rată de răspuns la atingere de 180Hz, luminozitate maximă de 900 nits și rezoluție HD+ (2520 x 840). Cu algoritmul AI dezvoltat de Xiaomi, display-urile interne și externe ale lui Mi MIX FOLD pot genera imagini și filmări la calitate ridicată și sunt capabile să dubleze rezoluția fotografiilor de la 720p la 1440p. Pe partea video, algoritmul AI triplează rezoluția, îmbunătățind dimensiunea filmelor de la 480p la 1440p. Totodată, ecranul pliabil suportă o gamă largă de instrumente de lucru practice, cum ar fi split screen, multi-screen drag and drop, ferestre paralele, modul Desktop și asistent de întâlnire AI.

Xiaomi Mi MIX FOLD și ochiul bionic

Mi MIX FOLD consemnează debutul procesorului Surge C1 – un chip de procesare a imaginii dezvoltat de Xiaomi.  Se asigură astfel un algoritm 3A și capabilități îmbunătățite în condiții de lumină redusă, pentru o focalizare automată mai exactă, expunere automată și balans de alb. Însă partea cea mai interesantă este lentila pe lichid. Formează o structură asemănătoare cu a unei lentile prin introducerea unei pelicule transparente de lichid, procedeu foarte diferit de cel al lentilelor optice obișnuite. Raza de curbură a suprafeței sferice poate fi schimbată cu exactitate, datorită motorului de înaltă precizie dezvoltat pe tehnologia Xiaomi. Acesta permite un zoom optic 3X, un zoom telephoto de până la 30X și o distanță minimă de focalizare de 3cm. Are o dispersie foarte redusă și își poate păstra forma lichidă până la temperaturi minime de -40°C și maxime de 60°C. 

În plus, Mi MIX FOLD este echipat și cu o cameră principală de 108MP și o cameră ultra-wide de 13MP, cu un câmp vizual impresionant de 123°. Camera principală de 108MP are lentile 7P, în timp ce senzorul ultra-wide de 123° are funcția de comutare smart, ce asigură detectarea clădirilor sau a peisajelor. În același timp, corectarea automată a distorsionării unghiului ultra-wide este îmbunătățită cu ajutorul inteligenței artificiale.

Încărcare rapidă și hardware

Xiaomi Mi MIX FOLD are o baterie de 5,020mAh, împărțită în două unități cu capacitate de 2,460mAh și 2,560mAh. Aceasta structură paralelă specială permite alimentarea cu 10A, ce asigură un impuls puternic pentru cele patru difuzoare ale smartphone-ului. Prin turbo charging-ul la 67W, Mi MIX FOLD se încarcă 100% în decurs de 37 de minute. 

Pe partea hardware, Mi MIX FOLD este alimentat de Qualcomm Snapdragon 888. cu tehnologia de procesare pe 5nm care îmbunătățește performanțele CPU, GPU și AI, reducând în același timp consumul. Noul spațiu de stocare 3,200MHz LPDDR5, alături de memoria flash UFS 3.1. Ambele variante ale telefonului au un spațiu de stocare de 512GB, cu 12GB și 16GB de RAM.

Xiaomi Mi MIX FOLD

Pentru a eficientiza zona în care se pliază, Mi MIX FOLD are un sistem de răcire de tip butterfly, care integrează o zonă largă de răcire a lichidului, gel termal, straturi multiple de grafit și alte metode de disipare a căldurii, ceea ce înseamnă că va distribui egal căldura excesivă și va răci întregul dispozitiv. Astfel, capacitatea de răcire este îmbunătățită în timpul operațiunilor solicitante, a încărcării rapide sau a folosirii rețelelor super-rapide 5G. 

Setupul audio cvadruplu

Difuzoarele duale 1216 sunt poziționate simetric pe fiecare parte a ecranului, au o amplitudine de 0,65 mm și o cavitate sonoră echivalentă cu 1,34cc. Proprietățile native ale difuzoarelor sunt îmbunătățite de algoritmul Smart PA de 15V, care ridică nivelul sunetului cu până la 40% peste cel al lui Mi 10 Pro. Mi MIX FOLD duce mai departe tradiția seriei Mi 11, prin calibrarea profesională a sunetului de experții Harman Kardon. 

Mi MIX FOLD este primul smartphone din industrie care adoptă un sunet surround cu adevărat panoramic. Folosind algoritmul Xiaomi de îmbunătățire a celor patru difuzoare, dispozitivul poate reda câmpuri audio 3D, prin construirea unei dimensiuni adiționale de sunet în partea de sus a difuzoarelor principale. Astfel, se creează o experiență reală de ascultare spațială 3D.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button