TelefoaneRSS PaginaDeMediaTECH

Tehnologia Xiaomi permite încărcarea completă a unui telefon la 200W în 8 minute

Chinezii mai nou se întrec în viteze de încărcare a telefoanelor, iar Xiaomi este unul din acei producători care nu se opresc din a bate recorduri. În trecut, compania a anunțat un sistem de încărcare rapidă la 100W care poate încărca o baterie de 4000 mAh în 17 minute, alături de Mi 10 Ultra-ul de anul trecut, care poate fi încărcat complet în 23 de minute la 120W (Mi 10 Ultra având o baterie de 4500 mAh).

Acum, Xiaomi a doborât din nou recordul atât la încărcarea cu fir, cât și la cea wireless. Pentru asta, producătorul s-a folosit de un Mi 11 Pro modificat. Se pare că a sa bateri de 4000 mAh poate fi încărcată complet  în 8 minute prin fir, la 200W, cu ajutorul sistemului HyperCharge. Totodată, modul wireless permite încărcarea la 120W în 15 minute.

Imediat după Xiaomi vine Oppo, un alt nume important în această „confruntare”. Tehnologia sa VOOC este baza sistemului Dash and Warp, adică încărcarea rapidă a telefoanelor Oppo. O demonstrație de anul trecut a arătat cum bateria de 4000 mAh a fost încărcată complet la 125W în 20 de minute.

De altfel, Xiaomi pare că va domina/revoluționa acest aspect. În urmă cu ceva timp, producătorul chinez a anunțat inclusiv o tehnologie care permite încărcarea wireless de la distanță, astfel încât telefonul poate fi utilizat într-o încăpere, în vreme ce dock-ul îl încarcă din altă cameră. Este vorba despre Mi Air Charge, o dovadă a faptului că Xiaomi este un nume foarte important pe piață.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button