TECHRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Mi Air Charge – Xiaomi te ajută să îți încarci dispozitivele de la distanță

Încărcarea wireless nu mai este un concept sci-fi, dar Xiaomi vrea să facă din Mi Air Charge o idee revoluționară care nu numai că îți încarcă wireless telefonul, ci va face asta de la o distanță de câțiva metri.

Potrivit companiei, sistemul ăsta te va lăsa să încarci simultan, la 5W, mai multe dispozitive, inclusiv smartwatch-uri sau brățări de fitness, fără ca semnalul să fie împiedicat de obiectele din jur.

Sistemul se bazează pe cinci antene care localizează telefonul, iar 144 de alte antene transmit semnale precise către dispozitiv sub formă de fascicul. Telefoanele care vor fi compatibile cu noua tehnologie vor încorpora și ele un set de antene care transmit în timp real locația cu un consum scăzut al bateriei, iar acest întreg ecosistem este practic un convertor care transmite semnalele în energie electrică.

2021 nu va fi anul lui Mi Air Charge. Xiaomi a precizat că nu vor exista produse compatibile cu Mi Air Charge anul acesta, refuzând să ofere o dată de lansare concretă. O idee interesantă, care demonstrează abilitățile Xiaomi de a-și crea un ecosistem inovator și performant. Rămâne însă de văzut și cum se va descurca pe viitor.

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button