ȘtiriTech&IT

Xiaomi confirmă lista dispozitivelor care primesc actualizare la HyperOS, în piețele globale

HyperOS este pe cale să înlocuiască MIUI și pe dispozitivele Xiaomi comercializate în piețele globale, însă doar pentru cele de generație recentă, incluse pe lista confirmată de producătorul chinez.

Dezvăluit odată cu versiunea pentru China a vârfului de gamă Xiaomi 14, HyperOS va înlocui în cele din urmă MIUI pe toate dispozitivele nou lansate de Xiaomi. Cât despre cele deja lansate, Xiaomi confirmă un prim val de actualizări ce va include seriile Xiaomi 13T, Xiaomi 12 și Xiaomi 12T. Tot în prima jumătate a acestui an ar urma să primească firmware-ul HyperOS și dispozitivele din seriile Redmi Note 13, Redmi Note 12 Pro+ 5G, Redmi Note 12 Pro 5G și Redmi Note 12 5G.

Chiar dacă Xiaomi nu are o reputație „stelară” pentru grija purtată utilizatorilor de tablete, pe lista de update la HyperOS intră și seriile Xiaomi Pad 6S, Pad 6 și Redmi Pad SE, împreună cu accesoriile Xiaomi Watch S3 și Xiaomi Smart Band 8 Pro. Ce-i drept, Pad 6S și Watch S3 vin cu acest firmware pre-instalat, ambele fiind dispozitive nou lansate.

HyperOS

Deși lista de mai sus ar putea fi suplimentată în perioada următoare, probabil că cele deja menționate vor avea acces prioritar la înlocuitorul MIUI. Vestea „bună” ar fi că și dacă dispozitivul tău se numără printre cele care rămân cu MIUI, tot nu ai foarte mult de pierdut. Anunțul de lansare prin care Xiaomi dădea de înțeles că HyperOS va fi o revizie completă a vechiului MIUI fiind în mare parte contrazisă prin păstrarea aproape neschimbată a limbajului de design, „noua” interfață venind cu aproximativ aceeași tematică de culoare, meniuri de inspirație iOS și formă generală a pictogramelor pentru aplicații. Măcar, spre deosebire de ediția HyperOS pentru consumatorii din China, cea adresată piețelor globale ar trebui să vină cu mai puține aplicații „bloatware” și optimizări mai pe gustul consumatorilor europeni.

Deși nu sunt imediat sesizabile pentru utilizatorii de rând, modernizările făcute la nivelul arhitecturii interne, care folosește mult mai puțin cod personalizat de Xiaomi, ar trebui să se traducă în mai puțin timp de așteptare pentru distribuirea viitoarelor actualizări de firmware.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button