RSS PaginaDeMediaAuto

Noua fabrică auto Xiaomi va fi capabilă să producă anual 300 de mii de mașini electrice

Nu a trecut foarte multă vreme de când Xiaomi a anunțat că intră în cursa mașinilor electrice, însă producătorul chinez deja țintește spre numere foarte mari. Totul se leagă de o fabrică ce va fi construită în viitorul apropiat în Beijing. Această fabrică va începe să prindă formă prin construcția în două faze, iar producția în masă a mașinilor electrice va avea loc începând cu anul 2024.

Prin „producția în masă”, Xiaomi se referă la faptul că noua sa fabrică va fi capabilă să pompeze un total de 300 de mii de EV-uri. Pe an. Alături de fabrica în sine, compania va construi în Beijing și reprezentanțe și divizii de cercetare și vânzări, iar odată cu fondarea primelor magazine retail, Xiaomi speră că va începe să vândă mașinile electrice la un ritm alert.

Trebuie totuși să fim conștienți și de faptul că Xiaomi va păși pe teren necunoscut. Cel puțin la început. Producătorul trebuie să se decidă asupra primelor modele care vor ieși de pe banda rulantă, dar trebuie să se gândească și la modalitățile prin care să se poată extinde pe piața internațională. În cele din urmă, Xiaomi estimează că va investi echivalentul a zece miliarde de dolari în divizia sa auto, în decursul a zece ani.

În ceea ce privește detaliile din jurul fabricii din Beijing, mai mulți reprezentanți lasă de înțeles că dezvoltatorul intenționează să devină un producător mainstream de mașini electrice, care să rivalizeze cu doar cu brand-urile locale, precum Nio și Xpeng, dar și cu nume serioase ca Tesla.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button