AutoRSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

Xiaomi intră în cursa mașinilor electrice

Xiaomi este un brand recunoscut pentru telefoanele inteligente, accesoriile de lifestyle și produse precum roboți care se ocupă de curățenie prin casă. Dar compania chinezească a anunțat că se alătură industriei de mașini electrice și vrea să producă un model autonom. Confirmarea vine după ce în luna Mai, compania a confirmat că va investi 10 miliarde de dolari în dezvoltarea de mașini electrice de-a lungul următoarelor decenii.

În momentul de față, departamentul EV (Electric Vehicle) din cadrul Xiaomi are în jur de 300 de angajați, însă numărul acestora crește rapid. Iar pe lista de investiții a intrat și achiziția din 25 August 2021 a celor de la Deepmotion, un start-up din Beijing specializat pe tehnologie de self-driving.

Tesla Model X si Model S

Xiaomi este doar un alt gigant tech care intră în zona EV

Nu este pentru prima dată când vedem un jucător mare din zona tech care se alătură industriei de autovehicule electrice. Xiaomi a întârziat puțin la petrecere, dar se alătură unui grup format din co-naționalii de la Huawei și corporații americane precum Apple și Google. Și toate aceste companii aspiră să atingă culmile Tesla, care momentan este liderul de piață in această arie.

Unde acum câțiva ani vorbeam despre mașinile electrice ca despre un domeniu SF, deja viitorul miroase din ce în ce mai puțin a combustibil. Însă mai avem un drum foarte lung în față până să facem tranziția complet și sunt extrem de curios să văd cu ce soluții vin toate companiile care se aruncă cu capul înainte într-o industrie în care nu prea ar avea ce căuta în mod normal. Dar unde sunt bani este și putere, iar Xiaomi are cu ce să susțină această aventură.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button