ȘtiriTelefoane

Xiaomi testează o nouă baterie revoluționară de 6.000 mAh

Dacă ați fost pe fază, știți că zilele trecute discutam despre noua tehnologie de încărcare rapidă la 300W dezvoltată de Xiaomi. Cu ajutorul acesteia, o încărcare completă pentru o baterie de 4.500 mAh a durat puțin sub cinci minute, deși nu a reușit să atingă valoarea de 300W. Acum am aflat că producătorul chinez testează o baterie de 6.000 mAh care folosește tehnologie solid-state battery. Cu ajutorul acesteia, în teorie, producătorul ar putea include capacități mai mari în același format.

Xiaomi și-a prezentat noile baterii solid-state și a discutat pe marginea acestora prin intermediul Weibo. Conform acestora, au reușit să atingă o densitate a energiei de 1.000Wh/L – o valoare simțitor mai mare decât ce găsim în acest moment pe piață. Testele au fost realizate pe un prototip de Xiaomi 13 care a fost dotat cu baterie de 6.000 mAh, comparativ cu versiunea de 4.500 mAh pe care o regăsim în produsul de la raft. Adică o creștere de 33% atunci când vorbim despre capacitatea bateriei.

Deci, pe scurt, noile baterii solid-state de la Xiaomi oferă cu 33% mai multă capacitate de încărcare față de bateriile lithium-ion. Mai mult decât atât, producătorul susține că tehnologia solid-state (da, fix ca SS-ul din SSD) este mai sigură decât alternativele sale întrucât nu prezintă riscul de scurt-circuit sau foc cauzate de daune fizice. Noile baterii sunt mai eficiente și în frig, livrând cu 20% mai multă putere la temperaturi extreme, gen -20°C. Momentan nu sunt pregătite pentru producția în masă, deci mai avem de așteptat până vom pune mâna pe telefoane dotate cu baterie solid-state.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Back to top button