ȘtiriTech&IT

100% baterie în 5 minute cu noul încărcător de 300W de la Xiaomi

Telefoanele moderne au început să semene destul de mult între ele, mai ales că majoritatea folosesc cam aceleași platforme hardware și au design similar. Asta a obligat producătorii să se lupte în features, nu în specificații, iar Xiaomi au reușit să atragă iarăși lumina reflectoarelor cu o nouă tehnologie. Este vorba despre un încărcător la 300W care alimentează complet o baterie de telefon în doar cinci minute.

Bătălia încărcătoarelor rapide – Xiaomi vs realme

În luna octombrie a anului trecut, Xiaomi a lansat un încărcător de 210W prin intermediul sub-brandului Redmi. Ăsta a fost cel mai rapid mod de a-ți încarcă telefonul preț de câteva luni. La începutul lunii februarie 2023, realme (membru al familiei BBK Electronics) a prezentat primul smartphone cu încărcare la 240W. Și nici n-au apucat bine să se bucure de poziția fruntașă în topul celor mai rapide încărcătoare, că și-au primit și răspunsul.

Xiaomi a prezentat cel mai rapid încărcător din lume: 300W. Acesta are aceleași dimensiuni fizice ca și modelul de 210W, însă electronica din interior a fost îmbunătățită pentru a permite livrarea acestei cantități de curent electric și pentru a-i spori răcirea. În cadrul demonstrației putem vedea un Redmi Note 12 Pro+ cu baterie modificată de 4.100mAh care ajunge la 100% capacitate în cinci minute.

Din video putem vedea în timp real cum decurge încărcarea. Telefonul a ajuns la 20% în puțin peste un minut, a urcat la jumătate în vreo două și a încheiat ciclul de încărcare în 4 minute și 54 de secunde. Desigur, asta cu fluctuațiile de rigoare, întrucât încărcătorul nu a funcționat la 300W în mod continu. Sarcina a tot variat, atingând un peak de peste 290W pentru câteva secunde. A reușit să rămână susținut la 280W timp de vreo două minute, timp în care s-a încărcat mare parte din baterie.

Xiaomi a reușit să facă impresie cu această demonstrație. Rămâne însă de văzut cât de eficientă se dovedește această tehnologie în viitor și dacă va fi produsă în masă. Cu asemenea viteze de încărcare este nevoie și de baterii pe măsură. Dar cum aici s-a folosit o baterie modificată, probabil va mai dura ceva timp până când vom primi un telefon dotat cu o baterie potrivită.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button