ȘtiriTech&IT

Camerele Xiaomi 14 Ultra, demonstrate cu sample-uri oficiale. Xiaomi anunță Leica Optical Institute

Încercând să agite cât mai mult atmosfera înaintea lansării pregătite pentru 25 februarie, Xiaomi demonstrează capabilitățile Xiaomi 14 Ultra cu un set oficial de sample-uri foto. Totodată, compania anunță extinderea parteneriatului cu Leica prin înființarea Leica Optical Institute, o divizie ”dedicată construirii unui sistem optic de imagistică mobil avansat prin patru domenii cheie”.

Deși este așteptat pe 25 februarie la MWC, Xiaomi 14 Ultra va ajunge mai întâi în magazinele din China, rămânând de văzut dacă Xiaomi va anunța simultan și o campanie de precomandă pentru consumatorii europeni.

Între timp, majoritatea specificațiilor tehnice au fost aflate prin canale neoficiale. La fel ca și versiunile non-Ultra, noul flagship folosește chipsetul Snapdragon 8 Gen 3, ajutat cu 12GB sau 16GB memorie RAM. Stocarea internă pornește de la 256GB și ajunge la 1TB în echiparea de top.

Ecranul este un AMOLED LTPO cu diagonală 6.73 inch, 120Hz și rezoluție QHD+, Xiaomi plusând cu luminozitatea de 3000 niți drept principal atu în fața ecranului S24 Ultra. Tot un atu ar putea fi considerat și acumulatorul de 5300mAh, cu suport pentru încărcare rapidă de 90W prin USB-C.

Însă adevărata luptă se duce pentru titlul de cel mai bun camera-phone, Xiaomi 14 Ultra venind cu un aranjament impresionant de senzori și lentile foto:

  • LYT-900 pe camera principală, senzor 1-inch, f/1.63 – f/4.0 (apertură variabilă)
  • IMX858 pentru camera ultra-wide, senzor 1/2.51-inch, deschidere f/1.8
  • IMX858: zoom optic 3.2x (75mm), senzor 1/2.51-inch, deschidere f/1.8
  • IMX858: zoom optic 5x (120mm), senzor 1/2.51-inch, deschidere f/2.5

Întâlnit și la rivalul Oppo Find X7, Sony LYT-900 este o versiune îmbunătăţită a lui Sony IMX 989, cu rezoluție 50MP și pixeli de 1.6µ. Spre comparație, senzorul de 200MP inclus pe Galaxy 24 Ultra folosește pixeli de numai 0.6µ, bazându-se în schimb pe capabilitățile de procesare AI pentru optimizarea calității imaginii.

Leica Optical Institute

Anunțat de CEO-ul Xiaomi, Lei Jun, Leica Optical Institute ar urma să fie o divizie de cercetare unde inginerii Xiaomi și cei ai partenerului Leica vor colabora pentru dezvoltarea unui sistem optic avansat pentru dispozitive mobile:

Xiaomi & Leica Optical Institute, bazându-se pe bazele sale inițiale, dezvoltă în colaborare un standard revoluționar al industriei pentru performanța optică a dispozitivelor mobile, ridicând ștacheta atât în ​​ceea ce privește tehnologia, cât și experiența utilizatorului. Această inițiativă pune un accent puternic pe filozofie, tehnologie și experiență utilizator. Xiaomi 14 Ultra, un nou flagship în imagistica mobilă, va servi drept prima piatră de hotar în evoluția practică a acestui standard și este setat să ofere performanțe optice de neegalat în domeniul imaginilor mobile, cu o lansare programată luna aceasta.”

Potrivit invitației de lansare, Xiaomi 14 Ultra va fi disponibil pentru piețele globale începând cu 25 februarie, prețurile oficiale și eventualele oferte în campania de precomandă urmând să fie anunțate la momentul potrivit.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button