ȘtiriTech&IT

Xiaomi 14, confirmat cu imagini de prezentare oficiale și specificațiile camerei foto

După ce a anunțat că va dezvălui noul flagship pe 26 octombrie, Xiaomi scapă pe internet și câteva imagini de prezentare, împreună cu detalii suculente despre configurația foto rezervată Xiaomi 14.

Spre deosebire de alte modele smartphone lansate în ultimii ani, Xiaomi 14 pare că va arăta exact ca în pozele editate cu Photoshop. Doar că falsul este de fapt real, noul flagship Xiaomi imitând măcar parțial designul iPhone 15. Dară fără abominația numită Dynamic Island și cu promisiunea unor raport performanță/preț ceva mai bun. Pur și simplu, Xiaomi a preluat narativul Apple bazat pe linii drepte, plusând mai mult spațiu de afișare prin folosirea unui ecran decupat după conturul carcasei și încadrat de o ramă foarte îngustă.

Chiar dacă Apple și Samsung au ales această direcție, probabil că nu vom vedea finisaje din titan pe carcasa lui Xiaomi 14. Nu că ar fi o pierdere prea mare, testele de până acum arătând că rama din titan nu este neapărat mai rezistentă la zgârieturi, ci doar mai ușoară.

Xiaomi 14

Ilustrat din diferite unghiuri, Xiaomi 14 păstrează ornamentul de formă pătrată folosit de predecesorul Xiaomi 13, lăsând impresia că producătorul chinez s-a hotărât asupra unei identități de brand pe care ar putea să o păstreze și în viitor. Vestea bună este că „insula foto” este mai puțin înaltă. Probabil că și greutatea a fost redistribuită, Xiaomi 13 și mai ales modelul 13 Ultra primind critici pentru distribuția greutății, concentrată mai ales la partea de sus. Pur și simplu, aveai șanse să scapi telefonul din mână dacă nu erai atent.

Fără a renunța la imaginea de camera phone, Xiaomi 14 se prezintă cu o versiune (probabil) îmbunătățită a senzorului de 50 megapixeli folosit anterior, având pixeli de 1.2um și lentile cu deschidere f/1.6 semnate cu brandul Leica Summilux. Dacă anterior era vorba de senzorul Sony IMX800, rămâne de văzut ce soluție a ales Xiaomi de data aceasta.

Xiaomi 14

În afară de specificațiile camerei foto, Xiaomi a confirmat deja folosirea unui ecran de 6.36 inch, fără margini curbate. Însă pentru detalii complete va trebui să așteptăm evenimentul de lansare pregătit pentru ziua de mâine.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button