TelefoaneȘtiriTech&IT

Xiaomi 13 Ultra este cel mai nou cameraphone lansat de producătorul chinez

Zilele trecute am avut plăcerea să fiu invitat la un eveniment marca Xiaomi. Și nu a fost orice eveniment, ci unul dedicat lui Xiaomi 13 Ultra, cel mai nou flagship axat pe camere al producătorului. Am avut ocazia să mă joc puțin cu el, l-am întors pe toate părțile și m-am minunat la pozele pe care acest telefon poate să le scoată. Dar înainte de asta, hai să vorbim puțin despre construcție, pentru că asta este lucrul care mi-a sărit în ochi din prima.

Telefonul este mare, destul de gros și suficient de greu, iar pielea artificială de pe spate complimentează bine aspectul premium. Xiaomi 13 Ultra are unul dintre cele mai mari camera bump-uri pe care le-am văzut vreodată la un telefon, și asta e pe bună dreptate. Telefonul vine nu cu una, nici cu două, nici chiar cu trei, ci cu patru senzori de 50MP fiecare, cu optică Leica. Ba mai mult, lentila principală are și diafragmă variabliă, o funcție foarte interesantă pe care am văzut-o implementată în trecut de alți producători, și mă bucur să o văd și aici.

Și ce mai arsenal de camere! Chiar dacă timpul meu cu telefonul a fost scurt, am analizat mai atent niște poze deja făcute, și tot ce pot să zic e: WOW. În timp ce nivelul de detaliu este foarte bun, nu am putut să nu remarc gama dinamică extrem de largă și calitatea imaginilor atunci când lumina este puțină. Ce să mai, e un vis pentru orice fotograf amator sau profesionist, iar asta spune multe.

Xiaomi 13 Ultra (11)

Dacă tot ce am zis mai sus sună bine, pregătește-te să fii dezamăgit. Xiaomi 13 Ultra nu este (și probabil nu va fi) lansat oficial în România. Asta înseamnă că, dacă vrei să ai telefonul ăsta în buzunar, va trebui să îl iei din străinătate. Conform celor de la Xiaomi, telefonul este deja disponibil în țări din vest cum ar fi: Germania, Franța și Spania. Totuși, hai să îți spun un mic secret. Dacă cei de la Xiaomi au ales să nu vândă oficial telefonul ăsta și la noi, există niște site-uri ok care îl importă. Cred că asta e o varianta bună, mai ales dacă vrei să beneficiezi de garanție.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button