PC&ConsolesGaming

Xbox Series X ar putea primi un upgrade pentru procesor

Ar putea însemna costuri de producție mai mici

X este deja vârful de lance al consolelor Xbox Series X/S, dar monolitului în cauză i-ar prinde bine un mic refresh. De aceea, pare că Microsoft s-a pus pe treabă și lucrează la o nouă versiune care să facă din Xbox Series X un model mai power efficient și optimizat pe partea de performanță. Informația vine de la jurnalistul Brad Sams în cadrul unui livestream de pe canalul său de YouTube.

Acesta discută despre cum Microsoft a decis să revină asupra chip-urilor care stau la baza lui Xbox Series X/S, iar un utilizator l-a întrebat dacă dezvoltatorul plănuiește să relanseze Series X cu un chip îmbunătățit. Sams este foarte încrezător și menționează că „zvonurile care se leagă de asta sunt destul de precise și relevante. Microsoft lucrează la un chip mai mic și mai power efficient.”

Xbox Series X
Specificațiile actuale ale consolei
Sursa: The Verge

Cât despre noile schimbări aduse de procesor, jurnalistul ne avertizează să ne temperăm așteptările. Îmbunătățirile de ordin hardware vor fi limitate, însă nu excluse complet. Chiar și așa, asta arată că și Microsoft adoptă modelul altor producători renumiți cum ar fi Sony cu al său PlayStation 5. Un chip de acest fel va scădea costurile de producție, fapt care va conduce la o disponibilitate mai mare pe piață și poate chiar la prețuri mai mici pentru utilizatori.

Deci, vom vedea un boost în performanță? Vom vedea altceva? Nu prea cred. Dar Microsoft mereu lucrează la chip-uri mai mici și mai eficiente, care pot fi răcite mai ușor, pentru că asta scade și din costurile de producție.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button