GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Jocurile de Xbox Series X ar putea beneficia de tratamentul special Super Resolution AMD

Dincolo de potențialul uriaș al funcției FPS Boot, Xbox Series X are șanse mari să fie casă și pentru Super Resolution, parte a tehnologiei FidelityFX de la AMD. Super Resolution îmbunătățește rezoluția și framerate-ul pentru jocurile optimizate, astfel încât nu vei fi nevoit să vinzi un rinichi pentru un hardware mai forțos ca să te poți juca. Funcția va sosi oficial pe PC pe 22 iunie, dar se pare că are mari șanse să ajungă și pe noile console Xbox.

Vestea a venit din partea unui reprezentant Microsoft, care a declarat în cadrul unui interviu pentru IGN faptul că studioul este entuziasmat de modul în care FidelityFX Super Resolution al celor de la AMD le oferă dezvoltatorilor șansa de sa îmbunătăți rezoluția și FPS-ul unui joc, iar Xbox va oferi în curând mai multe informații despre această colaborare.

Series X/S ar putea deveni foarte ușor compatibile cu Super Resolution, din moment ce development kit-urile acestora includ deja FidelityFX, tehnologie care vine ca un supliment de vitamine pentru grafica și hardware-ul AMD care se ascund în măruntaiele consolelor. În plus, Super Resolution ar putea fi cel mai bun aliat pentru micul Series S, fratele al cărui putere de procesare este ceva mai micuță, astfel încât tehnologia AMD ar putea ajuta la acoperirea acestui gol în materie de performanță.

Xbox va susține o prezentare la E3 2021. Chiar dacă va împărți scena cu Bethesda, este foarte probabil ca Super Resolution să fie anunțat oficial pentru Series X/S chiar în timpul acelui showcase comun. Tot atunci am putea afla și mai multe detalii despre noua achiziție realizată de către Microsoft.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button