GamingPC&Consoles

Xbox Series X ar putea deveni casă pentru jocurile de pe primul Xbox și X360

Microsoft are cu ce să se mândrească. Xbox Series X a avut parte de una din cele mai de succes lansări din ultimii ani, și pe bună dreptate. Consola este puternică, are mulți ași în mânecă, și o poți folosi și în alte scopuri mai neortodoxe.

Știm deja că majoritatea titlurilor de Xbox One au ajuns sau vor ajunge și pe Xbox Series X. În plus, grație tehnologiei FPS Boost, tot mai multe jocuri de pe One se bucură de o creștere substanțială a framerate-ului pe Series X/S.

FPS Boost nu este ridicat în slăvi, momentan. Câteva dintre jocurile care suportă funcția sunt Far Cry 4, UFC 4, New Super Lucky’s Tale, Sniper Elite 4 și Watch Dogs 2. Cu toate astea, Microsoft cochetează cu ideea de a se folosi de tehnologia asta pentru a crea un fel de renaștere a jocurilor mai vechi, de la Xbox 360 și până la Xbox Întâiul.

Jason Ronald din cadrul echipei Xbox speră că FPS Boost va ajuta Microsoft să anunțe și să lanseze periodic, dacă nu săptămânal tot mai multe jocuri compatibile.

Având în vedere roadmap-ul companiei, am fi tentați să credem că Xbox Series X va deveni casă pentru jocurile vechi, în loc de un posibil backwards compatibility al FPS Boost direct pe consolele anterioare. La o adică, să fim serioși, X360 deja este în moarte clinică, iar Xbox cel clasic probabil se află la un muzeu.

Faptul că FPS Boost nu necesită niciun ajutor din partea dezvoltatorilor unui joc vine cu avantaje și dezavantaje. Pe de o parte, nu mai trebuie să aștepți o versiune enhanced pentru consolele current-gen. Pe de altă parte, așa cum afirmă și Ronald, funcția ar putea fi incompatibilă cu codul unui joc. Deci, pentru început, este important să știm că nu toate jocurile vor avea parte de un astfel de tratament.

Iată cum Microsoft se țin de cuvânt în ceea ce privește acest commitment într-ale gaming-ului. Băieții s-au prins deja cum stă treaba și că industria aceasta este o mină de aur, deci cine știe ce surprize vom mai avea în viitorul apropiat.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Back to top button