Știri ITRSS PaginaDeMedia

Xbox a reușit să obțină un profit anual de 15 miliarde de dolari, o „mică” parte din totalul acumulat de Microsoft

Microsoft a reușit să-și creeze un ecosistem care aproape că va acapara întregul sector al gaming-ului. Rezultatele arată că succesul noilor Xbox Series X/S, precum și numărul în creștere al abonamentelor pentru Xbox Game Pass a adus companiei în ultimul an fiscal un profit de 15 miliarde de dolari, dintre care 3.5 miliarde de dolari au fost obținute doar în trimestrul trecut (ianuarie 2021 – martie 2021).

Xbox nu dă semne de oboseală

Oamenii și-au depășit propriul record stabilit anul trecut (10.3 miliarde de dolari), iar noua sumă se datorează în mare parte lansărilor third și first party, abonamentelor Game Pass. O bună parte din vânzările first-party de succes se datorează achiziției Bethesda și ZeniMax, titlurile respective devenind oficial parte din catalogul Xbox.

În plus, odată cu lansarea Series X/S, compania s-a bucurat de o creștere de 232% a vânzărilor de hardware, numărând milioane de unități, în ciuda faptului că Microsoft nu a dezvăluit încă numerele exacte. Se estimează o mică scădere a profiturilor care vor fi obținute în al treilea trimestru al acestui an, din cauza crizei globale de chip-uri, Microsoft nereușind să mențină foarte bine producția hardware, în raport cu cererile de pe piață.

Microsoft domnește cu o mână de fier

Chiar și așa, Microsoft își merită numele de gigant tech. Xbox, cu ale sale 15 miliarde de dolari, nu este singura divizie capabilă să aducă mulți bani în buzunarele corporației. În total, aceasta a reușit să adune 41 de miliarde de dolari, într-un timp relativ scurt. Achiziționarea unor companii importante vor contribui la dezvoltarea și mobilizarea proiectelor Microsoft, iar ecosistemul Xbox va tot continua să se exrindă, mulțumită adițiilor constante de jocuri, pe lângă celelalte avantaje oferite de Game Pass.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button