TECHRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Microsoft vrea să achiziționeze compania Nuance, specializată în tehnologiile speech AI

Discord este la un pas de a fi absorbit de gigantul tech, iar furtuna nu dă semne că se va opri prea curând. Microsoft își îndreaptă de data aceasta atenția spre Nuance, o companie importantă în domeniul soluțiilor text-to-speech și speech recognition bazate pe inteligența artificială. Bloomberg a aflat de planurile celor de la Microsoft de a achiziționa respectiva firmă pentru suma de aproximativ 16 miliarde de dolari, și se spune că cei doi giganți ar fi pe cale să finalizeze această tranzacție poate chiar în decursul acestei săptămâni.

Microsoft ar putea achiziționa Discord pentru suma de 10 miliarde de dolari

Nuance ar putea fi asul din mâneca Microsoft

La momentul actual, achiziționarea Nuance ar oferi niște avantaje majore pentru megacorporație. Cea dintâi se specializează în soluții AI pentru recunoașterea textului, pentru înțelegerea limbajului, alături de inovații omni‑channel multi-platform. Ele ar putea ajuta Microsoft să încorporeze aceste tehnologii în produsele sale, ba chiar să contribuie la dezvoltarea unui sistem de gestionare a infrastructurii sistemului medical din Statele Unite. Un astfel de „prototip”, intitulat Cloud for Healthcare, a fost realizat acum ceva vreme cu ajutorul unei colaborări inițiale dintre Microsoft și Nuance.

Nuance joacă și el pe două fronturi. Dezvoltatorii au colaborat cu Microsoft pentru acea platformă healthcare, dar au contribuit și la nașterea lui Siri, asistentul vocal pentru produsele Apple. Ca profit, Nuance s-a situat în decursul acestui an undeva în jurul a 13 miliarde de dolari, nereușind încă să-i ajungă la degetul mic entității Microsoft. Este lesne de înțeles că, odată ce gigantul va fi reușit să achiziționeze Nuance, lucrurile se vor pune rapid în mișcare. Totodată, nu ar fi imposibil ca softuri populare ale dezvoltatorului, precum Dragon Anywhere (specializat în voice dictation) să fie refăcute complet sau să fie absorbite de suita programelor Microsoft

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Back to top button