TECHTech&IT

WPA3 va sosi anul acesta

Mai țineți minte când WPA2 a fost spart? Alianța Wi-Fi, care se ocupă cu certificarea și standardizarea tuturor lucrurilor legate de rețele fără fir, anunță că un nou standard de securitate numit WPA3.

Acesta folosește noi metode de securizare, pe 192 de biți și promite să ofere un grad mai mare de siguranță pentru utilizatori până și în cazul rețelelor deschise. Criptarea datelor se va efectua în WPA3 pentru fiecare dispozitiv în parte conectat la o rețea, însemnând că vor fi mai puține cazurile în care cineva poate să deturneze conexiunea la un router. Parolele folosite vor fi ceva mai bine păzite, chiar și în cazul în care se întâmplă să fie foarte scurte. Iar punerea la punct a tuturor măsurilor de securitate promite să fie ceva mai ușoară chiar și pentru dispozitivele care duc lipsă de ecran. Așa că în sfârșit poate că se va găsi o soluție pentru toate acele dispozitive de tipul Internet of Things și camere de supraveghere care au fost deturnate pentru a forma rețele de boți care acum fac ravagii pe internet.

WPA3 ar trebui să își facă simțită prezența în produsele ce vor fi disponibile pe parcursul acestui an. Nu am informații deocamdată despre potențialul ca hardware existent să primească update-uri pentru a suporta WPA3. Dacă asta nu se va întâmpla, atunci probabil vom asista la apariția a numeroase maldăre de electronice pe care scrie „nu conectați vreodată la internet”, iar producătorii versiunilor actualizate vor fi foarte bucuroși.

[PC Per]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button