TECH

Rețelele WiFi sunt vulnerabile, protecția WPA2 a fost spartă

Rețelele WiFi sunt vulnerabile, protecția WPA2 a fost spartă, conform unei demonstrații intitulate KRAK, conform Ars Technica. Acest lucru înseamnă că, practic, orice trafic WiFi poate fi interceptat și decriptat, deci nicio informație confidențială nu este sigură. Practic, nu știm însă dacă cineva a folosit deocamdată această vulnerabilitate.

Deocamdată WPA2 este singura protecție serioasă pentru WiFi, versiunile anterioare fiind deja depășite de hackeri. Singura soluție la ora actuală este utilizarea unui VPN, gen Speedify. Organizația CERT din SUA a confirmat problema, apreciind că algoritmul bazat pe chei de securitate este defectuos. Prin exploatarea acestei vulnerabilități se pot decripta mesajele și mai sunt și alte probleme, unele chiar foarte serioase (packet replay, TCP connection hijacking, HTTP content injection și nu numai).

 Autentificarea Wi-Fi Protected Access II (WPA2) se realizează în patru pași, pentru a forma o cheie cât mai sigură, dar se pare că la al treilea pas cheile pot fi obținute și tot sistemul de protecție poate fi depășit. Cercetătorii din domeniul securității IT spun că anumiți furnizori de sisteme corporate au realizat actualizări ale sistemului pentru a proteja companiile. Dar majoritatea producătorilor nu au actualizat routerele, iar problema va persista și sunt convins că pirații internetului vor exploata cât pot de bine această situație.
În cursul zilei de astăzi va fi realizată și o demonstrație publică, conform The Verge, iar apoi este posibil ca în următoarea perioadă să vedem diverse soluții implementate pentru a rezolva această nouă criză.
Pentru varianta integrală vizitați ComputerBlog.ro

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button