Telefoane

Galaxy S9+ are un cost de producție mai mare decât al lui Note 8

Nu este o sarcină simplă de a calcula costul de producție al unui smartphone, deoarece companiile nu dezvăluie costurile componentelor. Cu toate acestea, suntem recunoscători pentru faptul că alte companii terțe și analiști de piață sunt prezenți pentru a realiza estimări din diverse surse pentru a ne oferi o idee aproximativă despre costul modelelor de smartphone-uri. Și discutând despre Galaxy S9+, costul componentelor ar aproxima costul acestui model de vârf ca fiind mai mare decât cel al lui Galaxy Note 8. Să vedem așadar dacă acest lucru ar putea fi posibil.

Recent, Techinsights a făcut o comparație a costurilor diferitelor modele de top de pe piață. Chiar dacă comparația se bazează pe estimări, ea ne oferă o imagine destul de bună a costurilor. Pentru partea de analiză, prețurile componentelor au fost amalgamate pentru a calcula costul de producție al modelelor populare. Costurile recente s-ar fi putut modifica, deoarece costurile menționate în estimări sunt de la momentul cercetării inițiale.

Conform analizei, Samsung Galaxy S9+ costă mai mult decât Galaxy Note 8, chiar dacă dintre cele două Note 8 a avut prețul mai mare la lansare. Sunt necesari 379 dolari pentru a fabrica un Galaxy S9+, iar pentru a produce un Note 8 este nevoie de 369 de dolari. Unul dintre cele mai scumpe telefoane de pe piață în acest moment, iPhone X, care se vinde cu prețul de 999 dolari pentru modelul de bază, are un cost de producție de 389,5 dolari, în timp ce iPhone 8 Plus este cel mai puțin costisitor de fabricat la 324,5 dolari.

Galaxy S9 + este mai ieftin de fabricat, deoarece Samsung are un anumit control asupra costurilor, din moment ce o mulțime de componente care ajung în telefoanele sale sunt făcute de companie. Pentru că Apple trebuie să furnizeze majoritatea acestor componente de la alți furnizori, inclusiv panoul OLED de la Samsung, compania din Cupertino trebuie să plătească mai mult.

De reținut că adevăratele costuri ale unui dispozitiv nu depind doar de componentele care au intrat în el, ci și de alte variabile, cum ar fi cheltuielile de marketing, cercetare și dezvoltare, costurile de logistică, costurile software-ului și multe altele.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button