MORE

Windows XP inca mai este la putere

Au trecut 15 ani de cand a fost lansat Windows XP si inca vreo doi ani de cand sistemul de operare a fost complet abandonat de Microsoft. Cu toate acestea, Windows XP continua sa fie popular.

Cat de popular, va intrebati? Extrem de popular. Conform celor mai recente statistici, Microsoft inca mai are de furca la convingerea publicului sa treaca cea mai noua varianta a lui Windows, pentru ca XP este utilizat la scara larga.

Aproximativ 11% din utilizatorii de PC-uri inca folosesc Windows XP. Cel mai popular continua sa fie Windows 7, acoperind peste jumatate din piata.  Dar XP tot reuseste cumva sa fie mai popular decat Windows 8.1. Ar putea fi pentru ca 8.1 vine la pachet cu un upgrade gratuit la Windows 10 sau ar putea fi pentru ca Windows 8.1 aminteste prea mult de Windows 8.

In orice caz, Windows XP tot este in acest moment mai popular decat fiecare alt sistem de operare care nu este W7 sau W10. Asta include MacOS si chiar Linux.

Si cum se descurca cei care inca mai folosesc Windows XP, desi n-a mai primit update-uri de securitate de ceva vreme? Probabil destul de bine. Daca nu cauti in mod intentionat sa scormonesti prin locuri unde sunt publicate exploatarile cele mai noi, probabil vei fi in siguranta pentru ceva vreme.

[Tech Radar]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button