Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Windows 11 are probleme cu anumite procesoare AMD Ryzen

Windows 11 a fost lansat oficial, dar la fel cum am spus și acum câteva zile într-un alt material, nu cred că este un moment potrivit să faceți trecerea la cel mai nou sistem de operare de la Microsoft. După ce am aflat că acesta îți poate mânca toată memoria RAM din cauza unui bug, astăzi descoperim că sistemele cu procesor AMD Ryzen pot pierde până la 15% din performanță.

AMD și Microsoft au descoperit două probleme comune pentru sistemele cu procesoare Ryzen care rulează noul sistem de operare:

  1. Windows 11 poate tripla latența memoriei L3 Cache. Asta poate duce la încetiniri 3-5% în aplicații și un impact de 10-15% în jocuri care funcționează la framerate-uri foarte mari (eSports);
  2. Tehnologia Preffered Core de la AMD are rolul de a muta sarcinile grele pe cele mai puternice nuclee ale procesorului. Doar că nu funcționează atât de bine pe noul sistem de operare și poate duce la probleme pentru cei care folosesc procesoare cu opt sau mai multe nuclee.

Aceste probleme sunt oarecum normale pentru un sistem de operare abia lansat, doar că Windows 11 nu prea ar trebui să aibă astfel de neajunsuri. Te-ai gândi că o companie precum Microsoft, care lansează sisteme de operare încă din 1985, nu ar avea loc de greșeli în lansările sale. Din păcate, acestea își fac loc, iar cea mai bună abordare este să aștepți câteva actualizări înainte de a face trecerea.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button