Tech&IT

Microsoft a lansat Windows 11 din greșeală pe toate PC-urile

Săptămâna trecută, Microsoft a lansat versiunea finală a noii actualizări de Windows 11 (22H2) pentru cei înscriși în programul Release Preview. Update-ul aduce cu sine niște schimbări importante, dar nu cred că importanța lor a fost motivul pentru care această actualizare a fost lansată pentru toate PC-urile, inclusiv pe sistemele care nu sunt compatibile oficial cu noul sistem de operare.

Utilizatorii de pe Twitter și Reddit au avut ochi de șoim și au observat instant greșeala celor de la Microsoft. Se pare că sute de utilizatori înscriși în programul Windows Insider au devenit brusc eligibili pentru a face trecerea la Windows 11 pe sistemele cu procesoare mai vechi. După cum bine știm, Microsoft are niște cerințe minime stricte în ceea ce privește instalarea noului sistem de operare, iar asta a lăsat pe dinafară milioane de PC-uri.

Că tot veni vorba de cerințele de sistem, Windows 11 necesită măcar un procesor Intel 8th Gen Coffee Lake sau un AMD Zen 2, cu foarte puține excepții. Și deși există niște workaround-uri foarte simple prin care poți instala Windows 11 pe sistemele declarate incompatibile, Microsoft nu te va lăsa să instalezi și să testezi build-uri ale sistemului de operare aflate în beta în cazul în care l-ai instalat „ilicit”. Așadar, lansarea asta din greșeală este… o greșeală foarte neobișnuită.

Dezvoltatorul a luat la cunoștință și precizează că investighează problema pe care o consideră mai degrabă „un bug”. Cei care au instalat astfel Windows 11 pe un PC care nu îndeplinește cerințele și se așteptau la un Release Preview pentru Windows 10 ar putea face rollback pentru a scăpa de update-ul nedorit în secțiunea destinată actualizărilor din Windows 11.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button