Tech&IT

Noul update pentru Windows 11 aduce mai multe shimbări, iar doritorii îl pot instala mai devreme

Microsoft va lansa în scurtă vreme noul update pentru Windows 11 către canalul Release Preview pentru ultimele faze de testare. Este vorba despre actualizarea 22H2, care ar trebui să fie disponibilă universal în decursul lunilor următoare. Actualizarea aduce cu sine mai multe schimbări notabile pentru consolidarea interactivității și a personalizării spațiului de lucru.

Windows 11 22H2 va integra Live Caption pentru sporirea accesibiliății. Subtitrările vor putea fi generate pe baza oricărui conținut audio, iar utilizatorii au posibilitatea de a seta modul în care acestea sunt afișate pe ecran. Task Manager va beneficia de un overhaul semnificativ datorită noului dark mode și al layout-ului îmbunătățit, la care se adaugă un efficiency mode prin care poți limita consumul de resurse al aplicațiilor. La fel stă treaba și cu Snap Layouts, care au fost actualizate pentru a te lăsa să miști o aplicație în partea de sus a unei ferestre și să ți se prezinte totalul layout-urilor pe care le poți folosi.

Microsoft va optimiza și funcția de Focus, care va beneficia în scurtă vreme și de un mod Do Not Disturb, pentru ca notificările să fie mai ușor de oprit sau prioritizat. De asemenea, Windows 11 se va bucura de revenirea opțiunii de drag and drop pentru taskbar. Astfel, îți va fi mult mai ușor să tragi și să inserezi un fișier în diverse aplicații precum Photoshop, magie de care recunosc că n-am fost conștient până acum. Și nu în ultimul rând, meniul Start va include foldere, o adiție prin care utilizatorii își vor putea edita secțiunea pinned pentru a-i oferi un aspect mai curat, mai practic și mai bine organizat.

Windows 11 Start menu folders

Cum puteți instala noul update pentru Windows 11?

Deși Windows 11 22H2 se va lansa oficial mai târziu, cel mai probabil spre toamnă, el este destul de important și măricel cât să poată fi instalat mai devreme. Aici veți căuta și instala build-ul 22621 prin opțiunea Windows Insider, regăsită în secțiunea Windows Update. De acolo trebuie doar să urmați pașii pentru a vă înregistra în Windows Insider Program și să vă asigurați că aveți selectat Release Preview.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button