ȘtiriTech&IT

O actualizare de Windows 11 poate cauza erori BSOD, performanțe reduse și alte probleme

Chiar dacă Microsoft susține că și-a îmbunătățit mecanismele de validare a actualizărilor, remediile care repară într-o parte și strică într-alta continuă să dea bătăi de cap utilizatorilor Windows 11.

Distribuit prin serviciul Windows Update, patch-ul numit KB5035853 este legat de apariția unor mesaje de eroare precum ”Thread Stuck in Device Driver” și cauzează tot felul de probleme: timpi mari de așteptare la pornirea PC-ului, încetiniri inexplicabile de performanță și repornirea PC-ului cu eroare BSOD.

Din nefericire patch-ul dezvoltat pentru remedierea unei alte erori persistente vine inclus cu actualizarea Windows 11 March 2024, eliminarea acesteia fiind un proces destul de anevoios pentru PC-uri mai lente. În plus, actualizarea include mai multe funcții noi, remedii de bug-uri și optimizări Windows 11 la care în mod normal nu ai vrea să renunți.

Remediile care repară într-o parte și strică într-alta nu sunt ceva nou pentru Microsoft, compania rămânând să investigheze problema recent semnalată pe forumurile pentru suport tehnic.

Mayank Parmar de la Windows Latest a indicat că a întâlnit eroarea BSOD cu mesaj Thread Stuck in Device Driver imediat după aplicarea actualizării. Iar judecând după numărul mare de plângeri apărute pe rețelele de socializare, patch-ul KB5035853 cauzează probleme la scară largă, chiar dacă simptomele manifestate diferă de la un caz la altul. În funcție de configurația PC-ului, problemele pot varia de la încetiniri inexplicabile de performanță, până la blocaje și repornirea PC-ului.

Acest tip de eroare apare de obicei atunci când există hardware sau drivere incompatibile. Actualizarea KB5035853 face ca driverele anumitor componente să nu răspundă la comenzi, încetinind sau blocând PC-urile afectate.

Momentan nu pare să existe o soluție sau o remediu oficial pentru PC-urile actualizate deja patch-ul distribuit începând cu jumătatea lunii martie. Dacă întâmpini probleme de funcționare cu PC-ul tău poți încerca să remediezi situația cu ajutorul System Restore, selectând un punct de restaurare salvat înainte de 12 martie 2024.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button