Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Windows 11 a apărut pe internet înainte de prezentarea oficială

Microsoft a tot vorbit despre următoarea generație de Windows, însă până acum nu știam sigur ce schimbări va aduce noua versiune. Unii dintre voi spuneați în comentarii că „testați versiunea nouă” și că nu modifică mare lucru, însă din imaginile care au apărut pe internet, situația pare să stea destul de diferit. Noul design este minimalist și aduce câteva schimbări care îmi amintesc destul de mult de macOS.

Windows 11 reîmprospătează vechea interfață

Windows 11 ia meniul de Start și-l mută acum pe centrul dock-ului, în ceea ce îmi amintește foarte mult de aspectul pe care-l oferă sistemul de operare de la Apple. În plus arată diferit, acum fiind mai mult o fereastră de sine stătătoare decât un simplu meniu. Toate iconițele din taskbar vor fi de acum centrate, însă ceasul și meniul de sistem vor rămâne tot în dreapta. Iar o altă mișcare interesantă pe care au făcut-o cei de la Microsoft a fost să rotunjească marginile ferestrelor. Această schimbare, deși pare neînsemnată, schimbă radical aspectul sistemului și îl face să pară mai modern.

Iar pentru cei care au primit deja meniul de News & Weather în taskbar, urmează să mai vină câteva schimbări. Odată ce va fi introdus în varianta sa full, alături de Windows 11, acest meniu va avea ceva mai multe opțiuni și va fi integrat mai bine. Dar interfața grafică nu este singurul lucru care se schimbă odată cu noua versiune: schimbările vor fi și de natură tehnică, una dintre acestea fiind un nou sistem de planificare a activităților care va pune în valoarea noile arhitecturi hibride de la Intel și AMD.

Din acest prim leak mai serios, Windows 11 pare deja interesant. Până acum, sistemul nu s-a ținut rău deloc, însă avea nevoie de un refresh al interfeței și câteva actualizări la nivel de software care să îl pregătească pentru viitoarele lansări hardware. Iar Microsoft pare că se va concentra mult și pe zona de gaming, iar după prezentarea din cadrul E3 2021, chiar sunt curios să văd cum se va comporta „noul” sistem și dacă va reuși să-și solidifice și mai mult poziția de lider când vine vorba de jocuri video pe PC.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button