ȘtiriTech&IT

Windows 11 primește Advanced Paste, funcție copy/paste asistată de AI

Microsoft adaugă sistemului Windows 11 funcția Advanced Paste, o versiune avansată de copy/paste, asistată de AI și utilă pentru sarcini ceva mai complexe, cum ar fi convertirea conținutului dintr-o formă în alta.

Parte din setul de instrumente PowerToys pentru Windows 11, funcția Advanced Paste îți permite, spre exemplu, să convertești dintr-o limbă în alta textul copiat în clipboard-ul Windows. Pur și simplu dai Copy în documentul sursă, iar la folosirea opțiunii Paste în celălalt document textul va apărea tradus direct în limba selectată de tine.

Advanced Paste

Însă opțiunile nu se limitează la traducere text, motorul de conversie bazat pe tehnologiile OpenAI suportând sarcini mai avansate precum copierea codului într-o limbă de programare și inserarea lui în alta. Microsoft susține că noua caracteristică îi va ajuta pe oameni să-șia accelereze fluxurile de lucru, ușurând anumite operațiuni mari consumatoare de timp.

Funcția Advanced Paste este inclusă cu versiunea PowerToys 0.81 și, odată instalată, poate fi declanșată cu o combinație specială de taste: Windows Key + Shift + V. La folosirea acestei comenzi va apărea pe ecran o fereastră Advanced Paste pentru text, cu opțiuni de conversie precum text simplu, markdown și JSON.

 Advanced Paste

Dacă activezi Paste with AI în setările Advanced Paste, vei vedea și un dialog OpenAI unde selectezi tipul de conversie dorită – text rezumat, traduceri, cod generat, o rescrie de la stilul obișnuit la stil profesional, sintaxă Yoda sau altă cerință pe care o trimiți AI-ului.

Totuși, pentru a beneficia de funcțiile avansate bazate pe AI vei avea de parcurs câțiva pași, cum ar fi adăugarea în setările PowerToys  a unei chei de acces la OpenAI API. De asemenea, vei avea nevoie de un cont OpenAI încărcat cu suficiente credite (creditele API sunt diferite de conturile ChatGPT plătite).

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button