Tech&ITPCTECH

Windows 11 22H2 – Ce schimbări va include cea mai mare actualizare de până acum?

Actualizarea va fi lansată pe 20 septembrie 2022.

Folosesc Windows 11 încă de pe la debutul acestui sistem de operare. Trebuie să recunosc, experiența nu a fost lipsită de probleme și am întâmpinat destule bug-uri și mici piedici în aceste câteva luni. La finalul zilei însă, nu pot spune că este un sistem de operare prost, ci unul care are nevoie de câteva retușuri. Fix asta este și ideea din spatele actualizării 22H2, adică primul mare feature update pe care-l va primi sistemul de la Microsoft.

Pentru cei care nu știu cum funcționează update-urile astea mari, o să vă fac o recapitulare extrem de rapidă. Actualizările normale, alea enervante care vin odată la câteva zile, servesc ca îmbunătățiri pe zona de securitate; antivirusul inclus are baza de date cu viruși actualizată în permanență și eventual mai vin câteva bug fix-uri mici pentru probleme aleatorii.

Însă odată la ceva timp, de obicei cam de două ori pe an, Microsoft lansează un așa-numit feature update. Această actualizare este o apariție rară și are scopul de a îmbunătăți sistemul de operare destul de mult. Iar în cazul lui Windows 11, actualizarea se numește 22H2. Primele două cifre ne indică anul (2022), în timp ce H2 înseamnă a doua jumătate a anului.

Ce noutăți introduce Windows 11 22H2?

Următoarea actualizare include niște schimbări care se concentrează mai mult pe aspectul și ușurința în utilizare a lui Windows 11. Este vorba despre introducerea dosarelor de aplicații direct în meniul Start, introducerea funcției de drag&drop în taskbar și adăugarea câtorva gesturi și animații noi pentru sistemele cu touch-screen. Altă zonă în care vedem îmbunătățiri este cea de accesibilitate, unde Microsoft va introduce o funcție de Live Captions. Aceasta din urmă va fi extrem de utilă pentru persoanele cu probleme de auz.

Pe lângă micile îmbunătățiri legate de aspect și accesibilitate, avem și câteva update-uri pe zona de funcționalitate. În acest fel, Task Manager va primi și el un refresh de care avea nevoie. Acesta va primi dark mode, alături de o interfață îmbunătățită cu o nouă bară de comandă și o funcție de eficiență care le va permite utilizatorilor să limiteze ce aplicații consumă resurse.

File Explorer este o altă aplicație care va fi modificată în cadrul actualizării Windows 11 22H2. Se vorbește deja de câteva luni despre un sistem de tab-uri în explorer, iar această actualizare pare că va fi cea în care va debuta. Asta din urmă va fi o schimbare bună pe care o aștept de ceva vreme, mai ales că nu doar o dată m-am trezit că am mai bine de zece ferestre de explorer deschise, dintre care două-trei erau identice doar pentru că uitasem că le-am deschis și mai devreme.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button