PCTECHTech&IT

Windows 10 si blestemul update-ului de octombrie

Saga actualizarii de octombrie pentru Windows 10 pare fara sfarsit, cu aparitia unor noi probleme precum compatibilitatea cu unele placi grafice AMD.

Update-ul 1809 pentru Windows 10 – il stiti de-acum, cel lansat in octombrie, relansat in noiembrie si probabil finalizat in decembrie – a adunat suficiente rasturnari de situatie incat sa merite propriul show TV. Va spuneam recent despre ceea ce trebuia sa fie versiunea finala a update-ului, care isi propunea sa rezolve mai multe erori, printre care probleme cu driverii, buguri care duceau la stergerea unor fisiere sau modul in care File Explorer uita sa ceara confirmari pentru suprascrierea fisierelor extrase din arhive .zip.

Vestea buna e ca Microsoft se pare ca a rezolvat acele erori. Vestea proasta e ca au aparut altele. Unele dintre ele vizeaza modul in care File Explorer raporteaza gresit unitatile de retea, considerandu-le nefunctionale desi nu e nimic in neregula cu ele. Este o problema care afecteaza in special companiile, care depind de functionarea optima a retelelor interne, iar Microsoft a recunoscut situatia si declara ca lucreaza la remedierea ei, urmand sa ofere o solutie finala „in timpul anului 2019”.

Aceste companii au insa cel putin posibilitatea de a alege daca doresc sau nu sa instaleze actualizarea Windows 10 1809. Nu la fel de ofertanta e situatia pentru unii utilizatori individuali care folosesc software sau hardware incompatibil cu update-ul 1809. Printre acestia se numara si posesorii de placi grafice din seriile AMD Radeon HD 2000 sau HD 4000, care ar putea intalni probleme de performanta in lockscreen, sa descopere ca Microsoft Edge nu mai functioneaza, ori sa primeasca eroarea „INVALID_POINTER_READ_c0000005_atidxx64.dll”. Este drept ca vorbim de placi grafice vechi, insa asta nu face scaparea strecurata in ultimul update de Windows mai putin deranjanta.

Iar daca seria de probleme de mai sus nu era de-ajuns, adeptii solutiilor de securitate Trend Micro sunt si ei prinsi in latul incompatibilitatilor cu noul update de Windows 10 si nu pot descarca versiunea 1809 inainte ca Trend Micro sa ofere patch-uri adecvate.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button