PCTECHTech&IT

Microsoft relanseaza update-ul de octombrie pentru Windows 10

Versiunea 1809 a Windows 10 a fost relansata de Microsoft la mai bine de o luna dupa ce dezvoltatorul a retras update-ul de octombrie de pe piata.

Relansarea ultimului pachet de actualizare pentru Windows 10 a avut loc ieri, alaturi de Windows Server 2019 si Windows Server, versiunea 1809. Pe pagina oficiala de update-uri a sistemului de operare, Microsoft sfatuieste utilizatorii sa astepte ca actualizarea sa le fie oferita automat pe dispozitivul pe care il folosesc.

John Cable, directorul de management al programului a anuntat de asemenea relansarea ultimei versiuni intr-un blog, in vreme ce vicepresedintele Windows, Michael Fortin, a scris un articol prin care ii asigura pe utilizatori ca dezvoltatorul va face toate demersurile pentru a asigura si pe viitor calitatea produsului sau.

Actualizarea Windows 10 octombrie a fost retrasa de pe piata din cauza mai multor probleme. Unii utilizatori descopereau ca fisierele lor au fost sterse, au existat o serie de buguri si probleme cu driverii, iar zilele trecute va povesteam despre erorile cauzate de extragerea arhivelor .zip in File Explorer. Retragerea versiunii 1809 a insemnat si faptul ca unele sisteme cu procesoare Snapdragon 850 si procesoare Intel Core de generatia a noua nu au fost suportate oficial, desi Microsoft a schimbat acest lucru pentru Snapdragon 850 pe fisa tehnica Windows 10.

Actualizarea din octombrie a fost o surpriza prin faptul ca Microsoft nu a testat-o ​​inainte de lansare prin programul Windows Insider, unde astfel de builduri sunt puse la incercare de utilizatori. Cum probleme s-au tinut lant mai bine de o luna, unii analisti le solicita celor de la Microsoft sa schimbe modul in care dezvolta Windows 10, sustinand ca poate mai putine actualizari anuale ar fi o solutie pentru un mai bun control al calitatii.

Functiile noi din Windows 10 1809 includ aplicatia Telefonul Tau, imbunatatiri de securitate si actualizari pentru proiectiile wireless.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button