MOREPCSecuritateȘtiri IT

Windows 10, update de octombrie inca nelansat

Microsoft a facut mai multe modificari la ultimul build pentru Windows 10 (17763), cele mai recente probleme fiind cauzate de erori la extragerea fisierelor ZIP.

Pachetul de actualizari a fost initial publicat la inceputul lunii octombrie, doar ca in cateva zile Microsoft s-au vazut nevoiti sa il retraga, din cauza unui bug care putea cauza pierderi de date. Eroarea a fost raportata chiar de mai multe ori in timpul sesiunilor de teste, insa din motive necunoscute compania a trecut-o cu vederea in prima faza, ignorand rapoartele care descriau situatia.

Ulterior, Microsoft a rezolvat acel bug si a trimis noul build pentru teste asociatilor Windows Insider. Acesta a inclus si solutia pentru un alt bug, la randul lui ignorat initial, care cauza probleme la tragerea fisierelor din arhivele .ZIP in Windows Explorer. Daca un fisier din arhiva avea acelasi nume cu unul din directorul destinatie, atunci Windows trebuia in mod normal sa afiseze un mesaj pentru confirmarea suprascrierii sau inlocuirea fisierului. In schimb, buildul 17763 omitea cu totul sa extraga fisierul cu acelasi nume, fara sa afiseze vreun mesaj de alerta.

Compania a emis astfel noi patchuri, pe care le-a trimis spre testare. Cum luna ocombrie a trecut deja, ne intrebam daca buildul ce trebuia finalizat in septembrie urmeaza sa prinda Craciunul inainte de a fi lansat efectiv ca update functional.

Windows Blog

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

3 comentarii

 1. foarte penibili microshitul in ultimii 5 ani…se vede ca nu mai au o linie de testare…se bazeaza pe toti anonimii din insider. Eu am trecut pe Linux Mint, iar pt jocuri ocazionale folosesc win 8.1 update 3…foarte multumit de ambele.

 2. De departe Windows 10 este cel mai bun sistem de operare al tuturor timpurilor si asta fara niciun dubiu, fara a mai chinui utilizatorul cu tot felul de alternative care nu au nici macar o cota de doi la suta pe piata!
  Este ca si cum as putea sa aleg intre doua masini si in loc sa iau Tesla imi iau Logan! (exemplu totalmente dat la intamplare!)

 3. Victoras, numele tau spune tot pentru tine orice OS cu reclama multa cum e Windows si Ios sunt cele mai bune…cum poti spune asa ceva prietene? Win 10 inafara de suportul de dx12 nu are NIMIC BUN!
  1) Multe aplicatii preinstalate care pana acum recent nu te lasau sa le dezinstalezi,dar unii le pot dezinstala cu shell terminal insa nu multi stiu
  2) Toate update-urile venite care repara ceva dar strica altceva, practic esti un cobai tu victoras pentru microsh!t.
  3) Probleme cu driverele de networking in special la wifi si tethering
  4) Prostia aia de win defender care iti mananca foarte mult cpu degeaba ca nu prea te proteejeaza cand ai nevoie
  5) Prostia aia de cortana care iti mananca ram si cpu
  Iar lista poate continua dar nu are rost ca esti un nepriceput.

  Daca tu nu sti sa folosesti un linux si esti incuiat la minte asta nu inseamna ca toti sunt ca tine prietene, ramai tu cu windowsul tau minunat care formatati odata la 3-4 luni ca eu raman cu linuxul meu neformatate de 3-4 ani si fara virusi si alte lucruri, singura „problema” ar fi jocurile pe el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button