PCȘtiri ITTECH

Windows 10 introduce kaomoji, fețe expresive din simboluri

Una dintre cele mai binevenite adăugiri la Windows 10 a fost panoul de căutare emoji, care a făcut la fel de facilă introducerea de emoji într-un mesaj pe PC ca și pe telefon. Ultimul build de Windows 10, 18305, disponibil momentan pentru abonații programului Windows Insider, duce acest pas mai departe, incluzând nu doar emoji, ci și kaomoji și simboluri. Kaomoji sunt fețe complicate alcătuite din secvențe de simboluri și semne de punctuație.

În timp ce unele, cum ar fi ridicatul din umeri ¯\_(ツ)_/¯, au devenit larg răspândite există de fapt o varietate bogată de fețe complicate care abia încep să își facă loc în uz. Uneori poate rămâneți fără cuvinte și ce mod mai bun să exprimați asta decât (⊙_⊙), alteori nu știți cum să o luați la fugă mai repede și tot ce rămâne în urma voastră e ε=ε=┌(>_< )┘, iar în acele extraordinar de rare cazuri în care vă pierdeți cumpătul pe vreun forum, un simplu ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ este suficient de explicit.>

windows 10 emoji picker

Cu Crăciunul și Anul Nou iminente, acest build pentru Windows 10 este probabil ultimul din 2018, așa că e de apreciat că avem o nouă funcție nouă și adesea amuzantă de explorat. Versiunea 18305 include, de asemenea, primele iterații ale funcței Windows Sandbox, o mașină virtuală despre care vă vorbeam mai pe larg ieri.

Dincolo de acestea, noul build va include câteva opțiuni mai rapide de conectare (de exemplu, mașinile Active Directory se pot conecta automat după actualizare), opțiunea de a folosi relația „prietenoasă” de datare în Explorer (de exemplu, să spună că a fost un fișier modificat „acum câteva minute”) și mai multe umbre sub anumite elementele ale interfeței de utilizator. Aplicația pentru setări continuă de asemenea să se schimbe, având acum un antet care vă arată contul și câteva detalii importante despre starea sistemului.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button