Știri ITTECHTelefoane

Windows va funcționa pe dispozitive pliabile

Poate că telefonul Windows este mort, îngropat, ridiculizat și dat uitării, dar Microsoft pare să aibă o nouă țintă în mintea, dispozitive pliabile!

Conform informațiilor descoperite de The Verge, compania lucrează în acest moment la adaptarea lui Windows pentru a funcționa pe astfel de dispozitive pliabile. Desigur, tot persistă zvonuri de ceva vreme că Microsoft încearcă să construiască un soi de Surface Phone, sau un Andromeda a cărui ecran poate fi împăturit, dar efortul pare a se extinde și la sistemul de operare în sine.

Compania ar avea o divizie dedicată adaptării sale și a tuturor aplicațiilor native către un mediu de lucru gândit pentru dispozitive cu două ecrane sau care pot fi îndoite… adică intenționat fără ca vreunul din ecrane să se strice.

Tot nu este clar când va prezenta Microsoft publicului larg proiectele sale. Cert este că lucrează la ele de ceva vreme și mizează măcar pe ideea că de această dată va fi printre primii care vor ieși cu un produs pe piață. Nu de alta, dar avea ocazii numeroase de a fi un mare jucător pe piața telefoanelor mobilelor, la un moment chiar cumpărând Nokia și eșuând să se conformeze cerințelor pieței. Microsoft ar fi putut fi primul pe piață cu un astfel de produs, lucrând cu un deceniu în urmă la conceptul de Courier, o tabletă pliabilă. Poate viitorul va fi mai blând cu Microsoft.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button