Telefoane

Galaxy X și Surface Phone, o nouă specie de telefoane inteligente?

Samsung Galaxy X ar putea ajunge spre finalul anului la un tiraj limitat de producție, iar dacă zvonurile recente au ceva adevăr în ele, gigantul tehnic sud-coreean deja rafinează hardware-ul și software-ul pentru dispozitiv. Recent, au apărut numeroase brevete noi despre telefonul pliabil, oferind noi perspective asupra modului în care Samsung ar transforma caracteristica mărcii comerciale a lui Galaxy X într-unul dintre cele mai importante aspecte ale sale.

În timp ce brevetele nu sunt în nici un fel o asigurare că o caracteristică sau un dispozitiv ar fi într-adevăr lansate pe piață, desenele prezentate în recentele înregistrări ar sugera că gigantul tehnic sud-coreean încearcă să împingă limitele mai departe cu Galaxy X.

Considerând că Galaxy X ar fi un dispozitiv cu două display-uri simultan, brevetele recente despre telefon ar sugera că Samsung încearcă să scoată în evidență caracteristici noi de multitasking pe telefonul inteligent. De exemplu, în timpul unui apel video, jumătate din afișajul dispozitivului ar fi dominat de un flux video, în timp ce cealaltă jumătate ar putea fi utilizată pentru partajarea de fișiere. Acest lucru ar permite utilizatorilor să trimită fișiere și să partajeze imagini în contacte fără a întrerupe un apel video.

O altă caracteristică deosebită descrisă în noile depuneri de brevete este o aplicație de cameră cu controale avansate. După cum se poate observa într-un raport recent SAM Mobile, aplicația pentru camera Galaxy X ar putea valorifica cele două afișaje ale dispozitivului, cu un singur afișaj care să arate vizorul și celălalt cu opțiuni de ajustare. Acest lucru, desigur, permite utilizatorilor de smartphone-uri pliabile să facă ajustări ale camerei aparatului, fără a compromite subiectul vizorului.

În cazul în care zvonurile sunt adevărate, Microsoft va dezvălui în cele din urmă noul său model extrem de anticipat Surface Phone ceva mai târziu în acest an. În timp ce gigantul tehnic de la Redmond nu a confirmat încă nimic în scris, numărul tot mai mare de speculații apărute sugerează că lucrurile se află în cele din urmă în curs de dezvoltare pentru producerea unui telefon care să îndeplinească descrierea CEO-ului Satya Nadella ca fiind „dispozitivul mobil decisiv”.

Pe baza brevetelor care au apărut până acum, putem presupune că telefonul de suprafață nu ar juca la același nivel ca liderii industriei, cum ar fi iPhone X și Galaxy Note 8. Mai degrabă, Microsoft ar viza un nou segment, și foarte probabil va fi lansat simultan cu Galaxy X.

Acest lucru a fost subliniat de zvonurile care sugerează că Surface Phone ar avea capacitatea de a rula aplicații de desktop în mod nativ, așa cum se menționează într-un raport MS Power User. Prin acest lucru, Microsoft va transforma practic dispozitivul hibrid într-un mobil, care va folosi sistemul de operare Windows 10.

Sursa 1 | Sursa 2

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button