Știri ITRSS PaginaDeMedia

Windows 10 ARM rulează mai bine pe MacBook cu Apple M1 decât pe Microsoft Surface Pro X

Puterea noului procesor Apple M1 a fost demonstrată deja în tot felul de teste. Ultimul dintre acestea este însă ceva mai neortodox, dar ne arată cum procesorul bazat pe arhitectura ARM rulează fără probleme Windows 10 ARM folosind Parallels. Ba mai mult de atât, se pare că sistemul de operare de la Microsoft rulează mai bine pe MacBook decât pe Surface Pro X.

Desigur, pentru a rula Windows 10 ARM pe MacBook trebuie să îți bați puțin capul. După aceea, sistemul va rula într-o mașină virtuală, nu în mod nativ. Asta in sine îi va afecta puțin performanța. Dar chiar și așa, tot procesorul Apple M1 s-a dovedit mai puternic decât oferta celor de la Microsoft. Asta se datorează într-o oarecare măsură și softului care a făcut totul posibil: Parallels. Acesta reușește să folosească foarte eficient tehnologia de virtualizare din noul procesor.

Parallels rulează cu succes Windows 10 ARM pe noile procesoare Apple M1

Când pui produsele de la Apple și sistemul de operare de la Microsoft în aceeași frază, cuvintele de legătură cele mai folosite sunt Parallels și Boot Camp. Ambele softuri pot rula Windows pe hardware de la Apple, însă primul dintre ele este singurul care a introdus și suport pentru Apple M1. Mai mult de atât, prin intermediul Parallels poți rula și aplicații care folosesc API-ul DirectX 11, dar și distribuții de Linux, deci nu este limitat doar la un singur sistem de operare.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button