Tech&ITȘtiri

WhatsApp te lasă acum să trimiți poze la calitate maximă

Chestia asta cu aplicarea unei compresii peste pozele trimise pe platformele de mesagerie este ca un rău necesar. Pe măsură ce tehnologia a avansat și camerele de pe spatele telefoanelor noastre au devenit din ce în ce mai mari, mai capabile și cu mai mulți megapixeli sub capotă, dimensiunea imaginilor rezultate a crescut de la sine, iar asta s-a dovedit a fi o problemă pentru companiile care au aceste servicii de mesagerie. Treaba-i simplă: cu cât fișierele trimise de utilizatori sunt mai mari, cu atât e mai costisitor pentru companii.

Iar WhatsApp, probabil cea mai folosită aplicație de instant messaging, a căpătat o reputație nu tocmai bună atunci când vine vorba de calitatea pozelor trimise. Dacă ai niște fotografii mișto pe care le-ai făcut prietenilor cu noul tău telefon echipat cu un senzor de 100MP și vrei să le arăți prietenilor pe grup, ghinion. Puteai trimite pozele fără probleme, dar calitatea de la final lăsa mult de dorit.

Ei bine, toate astea se schimbă acum, pentru că Meta a introdus o nouă funcție în WhatsApp care te lasă să trimiți pozele la calitate maximă. Anunțul a fost făcut chiar de Mark Zuckerberg și distribuit pe pagina WABetaInfo de pe Twitter. Îți las mai jos un clip video cu noua funcție în acțiune.

Partea cea mai bună este că și aceste imagini la rezoluție completă sunt end-to-end encrypted, deci poți sta liniștit știind că nimeni altcineva nu are acces la pozele trimise de tine pe WhatsApp. Sigur, nici fotografiile trimise așa nu scapă de compresie, dar este mult mai puțin agresivă ca până acum, iar rezultatul final este unul net superior din toate punctele de vedere, de la rezoluție la claritate. Funcția asta este deja disponibilă, iar dacă nu vezi noua opțiune de calitate atunci când vrei să trimiți o poză, tot ce trebuie să faci este să actualizezi WhatsApp din App Store sau Play Store.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button