ȘtiriTech&IT

Interfața WhatsApp pe Android se va moderniza

Deși este cea mai folosită platformă de mesagerie din lume dacă e să ne luăm după numărul de utilizatori, WhatsApp a rămas în urmă la un capitol esențial: interfața. Nu pentru că nu ar fi utilă, dar este aceeași de ani de zile, fără prea mari schimbări, iar utilizatorii au văzut că se poate și mai bine, vezi Telegram. Well, no more, pentru că publicația WABetaInfo a dezvăluit că Meta au modificat radical felul în care aplicația arată și funcționează.

Disponibilă doar pe Android într-o versiune closed beta, noua interfață împrumută elemente din limbajul Material Design 3 (probabil din acest motiv este și disponibilă doar pe Android momentan) și cea mai mare schimbare de aspect are legătură cu bara de sus, care din acel verde specific WhatsApp s-a transformat în alb. Recunosc că arată mult mai bine și mai curat așa, iar interfața veche din trecut a fost motivul pentru care am început să folosesc mai mult Telegram.

Și funcționalitatea a fost îmbunătățită, iar acum există câteva butoane în partea superioară cu care să triezi conversațiile, de la cele necitite până la cele personale și pentru serviciu. Bara de navigare rămâne în partea de jos a ecranului și nu pare că a suferit vreo modificare majoră. Butoanele sunt în același loc ca până acum iar iconițele în sine par să fie aceleași, chiar dacă sunt amplasate o idee mai sus.

Așa cum am spus, interfața este disponibilă acum în versiunea closed beta a WhatsApp, dar ne putem aștepta să o vedem și pe canelele normale pentru versiuni beta curând. Asta înseamnă că nu ar mai trebui să avem prea mult de timp în față până când vom vedea redesign-ul și pe telefoanele noastre.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button