Tech&ITȘtiri

WhatsApp te va lăsa să modifici mesajele trimise pentru o perioadă limitată de timp

Ai trimis vreodată un mesaj pe WhatsApp în care s-a strecurat o greșeală de scriere sau au lipsit de detalii cruciale? Dacă te-ai aflat în situația asta, probabil că ai căutat butonul de editare, dar fără succes, iar asta pentru că, până acum, WhatsApp nu avea funcția asta.

Însuși capul întregii operațiuni, Mark Zuckerberg, a scris pe Facebook că utilizatorii aplicației WhatsApp pot acum modifica mesajele până la 15 minute după ce acestea au fost trimise. Tot ce ai de făcut este să ții apăsat pe un mesaj, apoi să selectezi opțiunea de editare și gata!  În plus, doar pentru a păstra lucrurile transparente, toate mesajele modificate vor avea un mic indicator „editat” lângă marcajul de timp. Singurul lucru de reținut aici este că nu există nici un istoric al corecțiilor. Astfel, destinatarul nu va ști nimic despre gafele voastre anterioare.

Așadar, au trecut zilele în care singurele opțiuni erau să ștergi mesajul greșit sau să trimiți unul ulterior cu corecții. Este adevărat că alte aplicații de mesagerie, inclusiv concurenții WhatsApp, precum Telegram și Signal, oferă de mult timp posibilitatea de a edita mesajele. Și nu uităm de iOS 16 și Twitter, care s-au alăturat și ei curentului de editare a mesajelor. Dar trebuie să recunoaștem că WhatsApp face un pas înainte, deși cu o fereastră modestă de 15 minute pentru a edita mesajul. Mai bine decât nimic, corect?

Potrivit oamenilor de la Meta, această funcție a început deja să fie lansată în unele zone iar finalizarea rollout-ului se va face în două săptămâni. La momentul scrierii acestui articol, pe telefonul meu cu Android nu apare actualizarea, deci mai avem puțin de așteptat noi, cei din România.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button