Community

Abonamentul Premium pentru Telegram va fi lansat în decursul aceste luni

Se pare că zvonurile chiar s-au adeverit. Telegram va oferi în cele din urmă și un plan Premium, bazat pe o subscripție lunară. Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a venit cu veștile prin intermediul unei postări. Serviciul de mesagerie va pune – în cursul acestei luni – la dispoziția utilizatorilor și un abonament, iar cei care plătesc pentru varianta Premium vor beneficia de funcții suplimentare, mai multe resurse și viteze mai mari.

În lunga sa postare, Durov oferă și niște indicii cu privire la beneficiile extra de care se vor bucura abonații. Telegram Premium va introduce, de pildă, accesul prioritar la funcții noi, posibilitatea de a încărca documente mult mai mari și utilizarea de stickere și reacții exclusive. Din fericire, toate celelalte benficii de pe platforma de bază vor rămâne neschimbate. Utilizatorii non-Premium nu vor fi afectați dacă aleg să rămână la varianta gratuită, ba chiar se vor bucura și ei de câteva dintre opțiunile introduse pentru abonați.

Nu aveți de ce să vă îngrijorați. Toate funcțiile deja existente vor fi în continuare gratuite și vom mai introduce multe alte astfel de funcții gratuite. În plus, chiar și utilizatorii care nu se abonează la Telegram Premium se vor putea bucura de unele dintre beneficiile oferite. De exemplu, aceștia vor putea accesa documente foarte mari, precum și fișiere media și stickere trimise de utilizatorii Premium, sau vor putea salva și trimite și ei reacțiile Premium deja evidențiate într-unul din mesajele din conversație, pentru a putea reacționa în același mod.

Motivul pentru care Telegram Premium va fi implementat este oarecum previzibil, deși pare să poarte un scop nobil: așa-numitul self-sustainment. Durov menționează că serviciul Premium ar trebui să fie capabil să mai acopere din costurile asociate îmbunătățirii Telegram. În decursul a 9 ani de existență, Telegram a devenit din ce în ce mai bun, oferind acces la fișiere și documente mult, mult, mult mai mari, opțiuni diverse pentru chat-uri și pentru media.

Acestea taxează foarte mult întreținerea serverelor și a traficului de date, deci introducerea unui serviciu Premium lunar are ca scop echilibrarea acestor costuri. Este ceva despre care Durov spune că ar fi imposibil de menținut dacă toate aceste funcții ar fi disponibile gratuit pentru toți cei 500 de milioane de utilizatori.

Telegram Premium era ceva inevitabil

Deși încă nu ni s-a specificat care sunt toate elementele Premium, se pare că modelul ăsta va călca pe urmele strategiilor oferite companii precum Twitter, adică subscripția vine în sprijinul celor care utilizează cel mai mult platforma. În ceea ce privește costurile, informațiile descoperite în versiunea beta de Telegram indică un preț lunar de 5 dolari, la care se vor adăuga viteze de descărcări mai mari, mesaje convertite voice-to-text și, printre altele, unelte pentru a-ți personaliza chat-urile.

Beta-ul arată și că utilizatorii Premium nu vor fi bombardați cu reclame în canalele de chat publice. Asta se aliniază cu promisiunea lui Durov de a ține Telegram departe de majoritatea ad-urilor, deși îmi pare că tot va trebui să plătești ca să scapi de ciumă. S-ar putea ca, în cele din urmă, reclamele să rămână doar pentru anumite categorii de canale, iar Durov să-și respecte promisiunea prin care afirmă că Telegram este finanțat în principal de către utilizatori, nu de către reclame.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button