ȘtiriTech&IT

WhatsApp va avea chatbot AI, prieten și asistent virtual pentru utilizatorii platformei

Noul chatbot WhatsApp este conceput pentru a funcționa ca un prieten virtual cu care poți conversa, punând întrebări despre diferitele funcții ale aplicației și chiar pe alte subiecte, AI-ul generând răspunsuri pe baza informațiilor extrase de pe internet.

Meta anunța în luna septembrie că va introduce chatboți AI pe Instagram, Facebook și WhatsApp, scopul acestora fiind să „acopere” deficitul de prieteni și persoane reale cu care să comunici. Tot atunci am aflat și că viitorii „prieteni” bazați pe inteligență artificială vor avea personalități de tip cameleon, adaptându-se la profilul tău personal pentru a părea cât mai prietenoși. Pe WhatsApp, noii chatbots vor funcționa inclusiv ca și asistenți virtuali pentru îndeplinirea anumitor sarcini. Spre exemplu, va putea răspunde pentru tine la mesaje atunci când ești ocupat, sau rezuma discuțiile purtate pe grupuri de WhatsApp.

Introdus deja cu versiunea WhatsApp beta, noul chatbot AI folosește modelul lingvistic Llama 2 pentru a purta conversații fluente și realiste cu utilizatorii săi. De asemenea, Meta colaborează cu Microsoft Bing pentru integrarea funcțiilor de căutare. Astfel, putem priviri noul chatbot WhatsApp drept o adaptare chatGPT puternic axată pe capabilități de socializare, intenționată să sporească dependența utilizatorilor de platformele Meta prin dezvoltarea de conexiuni emoționale cu utilizatorii săi. Astfel, noul asistent va putea oferi răspunsuri la întrebările tale, generate folosind modelul de inteligență artificială Bing, dezvoltat de Microsoft cu OpenAI. Chatboții pot, de asemenea, genera imagini, ca și extensie a comunicării în formă text/sinteză vocală.

chatbot WhatsApp

Intuitiv și foarte ușor de folosit, noul chatbot poate fi solicitat pentru orice aspect al aplicației, scopul său fiind de a face platforma mai convenabilă pentru utilizatori, economisind timp și efort prin automatizarea sau înlesnirea diverselor activități.

Disponibil doar unui grup restrâns de utilizatori ai versiunii WhatsApp beta, asistentul bazat pe inteligență artificială ar putea avea lansarea oficială în zilele sau săptămânile viitoare. Între timp, curioșii care vor să încerce această funcție sunt lăsați pe dinafară, actuala etapă a campaniei de testare beta fiind deja închisă pentru noi participanți.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button