SecuritateRSS PaginaDeMedia

Utilizatorii Android care încearcă să acceseze mesajele șterse de pe WhatsApp își pun datele în pericol

Cred că fiecare dintre noi s-a gândit cel puțin o dată cum ar fi să poată accesa mesajele șterse din conversațiile de pe WhatsApp. Cine știe, poate că interlocutorul a șters ceva compromițător trimis din greșeală, caz în care există mai multe aplicații care să facă „treaba murdară”. Dintre acestea, WAMR este acea aplicație pe care nu ar trebui să o instalezi pe Androidul tău din cauza riscului de securitate.

WAMR este o aplicație nouă care îți permite să recuperezi mesajele pierdute nu doar de pe WhatsApp și Facebook Messenger, ci și de pe alte platforme. Și în caz că vă întrebați, nu, WAMR nu poate trece de criptarea end-to-end pentru a accesa direct mesajele, dar există un fel de workaround prin care operează.

WhatsApp este o fortăreață doar pe jumătate imbatabilă

Aplicația se folosește de istoricul notificărilor de pe telefonul tău pentru a citi mesajele și a crea un backup. Astfel, WAMR va detecta mesajul cu pricina și te va alerta, existând șanse ca anumite fișiere, nu doar texte, să fie recuperate. Aici poți face rost chiar și de mesaje vocale, documente, stickere și imagini, cu mențiunea că eficiența aplicației este limitată de aplicația scanată sau chiar de versiunea de Android.

De parcă nu era evident, o astfel de soluție prezintă un risc informatic destul de mare. Servicii ca WAMR au nevoie de o sumedenie de permisiuni pentru a putea fi utilizate pe telefon. Odată acordate permisiunile, WAMR, de pildă, poate compromite datele altor aplicații instalate pe dispozitivul tău.

Astfel, s-a constatat că, printre alte informații, istoricul de navigare de pe browsere și lista de contacte din telefon sunt cele care pot fi accesate de WAMR. Chiar și așa, aplicația a fost descărcată de peste 10 milioane de ori, deci cred că multora nici nu le pasă de ce se poate pescui din telefoanele lor.

WhatsApp te va lăsa să-ți transferi mesajele de pe Android pe iPhone

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button