PCTECHTech&IT

Western Digital anunță un stick de memorie de 4TB pe USB Type-C

Acum ceva timp ne minunam cum capacitatea stick-urilor de memorie a reușit să atingă 2TB, la un preț ce trecea lejer de 2 mii de dolari. Dar în ultimii doi ani tehnologia a evoluat, așa că la CES 2019 Western Digital a dezvăluit un stick de memorie de 4TB, lansat sub marca SanDisk.

Acest thumbdrive nu se remarcă doar prin capacitatea sa colosală, dar și prin conectorul pe care îl folosește, unul USB Type-C. Nu doar că acesta este o oarecare raritate la acest tip de dispozitive, dar nici măcar nu este unul fix în acest caz, fiind atașat cu un cablu de corpul unității de stocare.

Merită menționat că acest stick de memorie este încă la faza de prototip, așa că designul efectiv ar putea fi schimbat pe parcursul următoarelor luni. Nu există deocamdată detalii despre performanța efectivă sau informații despre ce tip de memorie folosește, speculația principală fiind că sunt utilizate module QLC de 1.33Tb pe 96 de straturi. Ca urmare, viteza de citire/scriere s-ar putea să nu fie tocmai excepțională, dar ar fi o soluție destul de practică pentru stocare pe termen lung.

Desigur, atât timp cât prețul său nu este excesiv. Considerând că este abia prima generație a dispozitivului, cu siguranță nu va fi ieftin.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button