GamingMobileȘtiri IT

Warner neagă acuzațiile Bethesda, Westworld nu a copiat Fallout Shelter

Warner Bros. a răspuns la procesul intentat de Bethesda Softworks. Săptămâna trecută, Bethesda a chemat în instanță compania Warner Bros., numind lansarea recentă a jocului mobil Westworld, o „copie evidentă” după propriul său joc, Fallout Shelter. Într-o declarație, Warner Bros. recunoaște asemănările, dar spune că este un joc original și nu folosește niciun cod sursă de la Fallout Shelter, așa cum afirmase Bethesda.

Compania a declarat următoarele pentru site-ul GamesIndustry.biz:

Fiind unul dintre cei mai importanți creatori de proprietate intelectuală din lume, inclusiv seria de televiziune Westworld, Warner Bros. are un respect profund pentru drepturile de proprietate intelectuală. Ca atare, afirmațiile societății Bethesda Softworks potrivit cărora jocul mobil Westworld de la Warner a folosit în mod necorespunzător codul sursă de la Fallout Shelter a lui Bethesda sunt pe atât de surprinzătoare, pe cât sunt de nefondate.

Westworld a fost dezvoltat de Behavior Interactive, care a lucrat și la Fallout Shelter. Aceasta constituie o mare parte din plângerea companiei Bethesda, care susține ca Behavior a luat codul dintr-un joc și l-a transpus într-un alt proiect.

Warner Bros. a fost asigurat de dezvoltatorul jocului, Behavior Interactive, că afirmațiile celor de la Bethesda sunt neadevărate și că nicio linie de cod al lui Bethesda nu a fost folosită în jocul Westworld. În plus, contrar acuzațiilor nefondate ale lui Bethesda, Warner Bros. nu a „sugerat” niciodată celor de la Behaviour să folosească codul din Fallout Shelter în Westworld.

Asemănările vizuale sunt evidente, deoarece în Westworld construiți un laborator subteran pe măsură ce gestionați parcul de la suprafață. Afirmațiile celor de la Bethesda merg un pas mai departe, acuzând comportamentul copierii codului real al jocului, împreună cu „designul jocului, arta, animațiile, caracteristicile gameplay-ului și alte elemente”.

Declarația Warner Bros. neagă că a cerut vreodată în mod explicit celor de la Behaviour să imite Fallout Shelter, dar se bazează în special pe asigurările celor de la Behavior pentru a nega că orice formă de cod a fost copiat. Westworld este acum disponibil pe mobil, în timp ce Fallout Shelter a fost portat pe diferite platforme începând din 2015 – cel mai recent pentru Nintendo Switch și PS4.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button