GamingMobileȘtiri IT

Bethesda dă în judecată Warner din cauza jocului de mobil Westworld

Warner Bros. a lansat recent Westworld, un nou joc mobil bazat pe serialul difuzat de HBO. Descris ca fiind un „simulator inovativ pentru dispozitivele mobile”, el are câteva elemente comune cu Fallout Shelter, publicat de Bethesda, în sensul că în ambele jocuri te ocupi de construirea și extinderea unei baze subterane. Dar Westworld pare să meargă prea departe cu această inspirație aparentă, deoarece dezvoltatorul Behavior Interactive a fost acuzat de reutilizarea codului pe care l-au folosit și în dezvoltarea lui Fallout Shelter.

TMZ raportează că s-au obținut documente legate de un proces nou depus de Bethesda. Acesta afirmă că firma a angajat Behaviour pentru a lucra la Fallout Shelter în 2014, înainte ca WB să le ceară să facă Westworld. Bethesda afirmă că Behavior reciclează codul folosit pentru Fallout Shelter. Nu este clar în acest moment dacă acest lucru s-a putut verifica, dar este citat ca dovadă faptul că aceleași bug-uri pe care Fallout Shelter le-a avut de la început sunt acum prezente și în Westworld.

Procesul încearcă să închidă Westworld și să primească despăgubiri, deși în acest moment probabilitatea ca acest lucru să se întâmple este destul de neclară.

Între timp Bethesda a confirmat că a intentat proces companiilor Warner Bros. și Behavior la Curtea Districtuală din SUA. Au spus că plângerea se referă la „încălcarea drepturilor de autor, încălcarea contractului și însușirea proprietății intelectuale„. Distribuitorul a emis de asemenea următoarea declarație:

Cazul apare ca urmare a dezvoltării unui joc de mobil al studioului Behavior pentru compania Warner Bros. Behavior a lucrat anterior cu Bethesda pentru a dezvolta jocul de succes al lui Bethesda, Fallout Shelter, iar în acest contract, Bethesda deținea toate proprietățile intelectuale rezultate, inclusiv codul jocului.

Behaviour a folosit în mod ilegal același cod sursă de la Fallout Shelter pentru a dezvolta Westworld și a copiat designul de joc, arta, animațiile, caracteristicile gameplay-ului și alte elemente ale lui Fallout Shelter. Ca urmare a comportamentului ilegal al lui Behaviour și al lui Warner Bros, Westworld este o copie stridentă după Fallout Shelter, cu modificări în mare măsură superficiale și cosmetice.

Bethesda își va proteja energic drepturile sale legale în proprietățile intelectuale valoroase pe care le deține și va acționa în justiție ori de câte ori aceste drepturi sunt încălcate.

În afară de aspectele jocului în care seamănă mai mult cu Fallout Shelter, Westworld are și alte elemente, inclusiv cu parcurile situate la suprafață. La lansare, se concentrează asupra conținutului din primul sezon al lui Westworld, deși există planuri de a introduce lucruri din sezonul 2 în timp ce acesta continuă. Cel puțin pentru moment, jocul este disponibil atât pentru iOS în App Store, cât și pentru Android în Google Play Store.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button